Mainos

Trumpin gallupmenestys sai pörssikurssit laskuun

Yhdysvaltain republikaanien presidenttiehdokas Donald Trumpin tuore gallupmenestys loi epävarmuutta pörsseihin ympäri maailman. ABC Newsin ja Washington Postin tekemän kyselyn mukaan Trumpia kannatti 46 prosenttia vastaajista ja Clintonia 45 prosenttia.

Kysely tehtiin viime viikon torstain ja sunnuntain välisenä aikana. Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI aloitti perjantaina uuden tutkinnan, joka liittyy demokraattiehdokas Hillary Clintonin yksityisen sähköpostiserverin käyttöön.

Pörssikurssit kääntyivät galluptulosten ja FBI:n tutkinnan seurauksena laskuun tiistaina niin Euroopassa kuin Yhdysvalloissakin. Lontoon pörssi laski tiistaina sulkeutumiseensa mennessä 0,5 prosenttia, Pariisin 0,9 prosenttia ja Frankfurtin 1,3 prosenttia. Dow Jones sulkeutui 0,6 prosenttia laskussa.

Euroopan pörssit avautuivat keskiviikkona pakkasen puolella Lontoossa, Pariisissa ja Frankfurtissa.

Sijoittajia vaivaa epävarmuus myös Aasiassa. Tokion pörssi sulkeutui keskiviikkona 1,8 prosentin laskussa ja Shangain 0,6 prosenttia miinuksella. Hong Kong sulkeutui 1,5 prosentin laskussa.

Myös valuuttasijoittajat säikähtivät tulosta ja alkoivat vaihtaa varantojaan muista valuutoista muun muassa vakaana pidettyyn Japanin jeniin.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.