EU:n ympäristöministerit ylistävät Suomen ympäristöpolitiikkaa – "Suomi on edelläkävijä ja esikuva"

EU:n ympäristöministereiltä kehuja Suomen ympäristöpolitiikalle 1:59

EU:n ympäristö- ja ilmastoministerit pähkäilivät Helsingin kokouksessa ratkaisuja ilmastonmuutoksen hillitsemiseen.

Ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen (vihr.) haluaa EU:n toimivan nopeasti ja nostaa kiertotalouden ratkaisuksi ympäristökriiseihin.

 – Kaikki ymmärsivät sen, että tarvitsemme kiertotaloutta ratkaisuna niin ilmastonmuutoksen torjuntaan kuin luonnon monimuotoisuuden köyhtymisen estämiseksi. Se, että pystyisimme tehokkaammin ja uudelleen käyttämään raaka-aineita, meidän tuotteet ja palvelut olisivat pitkäikäisiä. Nämä kaikki olisivat ratkaisuja siihen, ettei meidän tarvitsisi käyttää niin paljon neitseellisiä raaka-aineita.

Suomi esimerkkinä muille

Suomen hallituksen ympäristöpolitiikka saa muiden jäsenmaiden ministereiltä kiitosta. Moni ympäristöministereistä pitää Suomen toimintaa hyvänä esimerkkinä muille.

 – Suomella on korkeat ympäristöstandardit, joka on suurenmoista. Suomi on EU:ssa edelläkävijä tällä alalla ja näin ollen esikuva myös Itävallalle. Suomi on näyttänyt, että ympäristönsuojelu ja teollisuus eivät ole toistensa vastakohtia, Itävallan ympäristöministeri Maria Patek kiittelee. 

Samoilla linjoilla on Luxemburgin ympäristöministeri Carole Dieschbourg

 –  Teidän uudella hallituksellanne on paljon halukkuutta edistää ja olla edelläkävijä esimerkiksi ilmastoasioissa ja kiertotaloudessa, josta keskustelimme tänään.

Suomella selkeä tavoite

Kaikki jäsenmaat eivät ole vielä valmiita sitoutumaan yhteiseen tavoitteeseen hiilineutraaliudesta vuoteen 2050 mennessä.

EU:n yhteisen ilmastotavoitteen edistäminen on yksi Suomen EU-puheenjohtajakauden tavoitteista.

Lue myös:

    Uusimmat