EU:n petostentorjuntavirasto syyttää Marine Le Peniä kavalluksista – mukana isä ja entinen puoliso

Le Penin voitto Ranskan tiukoissa vaaleissa olisi “Euroopalle hirveä kaaos”, vakuuttaa Helena Petäistö 1:36
Le Penin voitto Ranskan tiukoissa vaaleissa olisi "Euroopalle hirveä kaaos", vakuuttaa Helena Petäistö.

Ranskan äärioikeiston presidenttiehdokas Marine Le Pen ja hänen lähipiirinsä ovat syyllistyneet yhteensä noin 600 000 euron kavalluksiin aikana, jolloin Le Pen toimi europarlamentaarikkona, syyttää EU:n petostentorjuntavirasto Olaf.

Uutissivusto Mediapartin julkaisema tieto tulee julki vain viikkoa ennen Ranskan presidentinvaalien toista kierrosta, jossa Le Pen haastaa istuvan presidentin Emmanuel Macronin.

Olafin raportin mukaan Le Pen ja hänen puoluetoverinsa käyttivät väärin europarlamentin tukia, jotka on tarkoitettu poliittisten ryhmien toimintaan.

Le Penin ja muiden epäillään ohjanneen rahoja kotimaan poliittiseen toimintaan, omiin menoihinsa tai puoluetta lähellä olevien yritysten kassaan. Olafin raportissa mainitaan Le Pen ja kolme muuta entistä europarlamentaarikkoa. Muut epäillyt ovat Marine Le Penin isä Jean-Marie Le Pen, Marine Le Penin entinen puoliso Louis Aliot sekä Bruno Gollnisch.

Olafin mukaan kavalletut 600 000 euroa tulisi maksaa takaisin europarlamentille. Marine Le Penin osuus kavalluksista on raportin mukaan 137 000 euroa. Marine Le Pen oli europarlamentin jäsen vuosina 2004–17.

Le Penin asianajaja kummasteli uutisen ajoitusta ja torjui epäilyt.

Istuva presidentti Emmanuel Macron ja äärioikeiston ehdokas Marine Le Pen ovat jatkamassa toiselle kierrokselle Ranskan presidentinvaaleissa 4:36
Le Pen haastaa istuvan presidentin Emmanuel Macronin vaalien toisella kierroksella.

Lue myös:

    Uusimmat