Mainos

EU:n hidastelu Kreikan suhteen saa moitteita

Euroopan unionin Kreikalle myöntämä apupaketti on kirvoittanut monenlaisia kommentteja EU-maissa.

Italian mukaan pelastuspaketti tuli liian myöhään Saksan päättämättömyyden ja EU:n hidastelun takia.

- Kunnioitimme Saksan varovaisuutta ja annoimme sille aikaa harkita. Sillä välin vahinko pääsi kasvamaan. Aluksi puhuttiin 50 miljardista eurosta, mutta vain kymmenen päivää myöhemmin päätettiin 110 miljardista, totesi ulkoministeri Franco Frattini.

Saksassa hallitus on hyväksynyt maan osuuden apupaketista. Se nousee 22,4 miljardiin euroon kolmen vuoden aikana. Laina menee vielä Saksan parlamentin käsittelyyn. Myös maan oppositio on syyttänyt liittokansleri Angela Merkeliä liiasta varovaisuudesta apupaketin suhteen. Merkelkin on taipunut myöntämään, että apupaketti kuitenkin on "ainoa keino varmistaa euron vakaus."

Ranska ja Hollanti vaativat Kreikan tilanteen seurauksena tiukennuksia EU:n vakaussopimukseen. Sopimus määrittää rajat euromaiden julkisen talouden vajeelle ja velkaantumiselle. Ranskan valtiovarainministerin Christine Lagarden mukaan tarvitaan kehittynyt varoitusjärjestelmä, jonka avulla voitaisiin välttää Kreikan talouskriisin kaltaisen tilanteen toistuminen.

- On tärkeää ottaa opiksi tästä tilanteesta ja uudistaa vakaussopimuksen sääntöjä, sanoo puolestaan Hollannin valtiovarainministeri Jan Kees de Jager.

(MTV3 - Reuters - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.