EU vetoaa Venäjään, jotta maa vetäisi joukkojaan pois Ukrainan lähettyviltä – Sergei Lavrovin mukaan EU:n vastaus tarkoittaa neuvottelujen katkeamista

Valko-Venäjän ja Venäjän yhteinen sota-harjoitus aiheuttaa huolta – harkitseeko Venäjä Ukrainaan hyökkäämistä Valko-Venäjän kautta? 2:04
Katso video: Valko-Venäjän ja Venäjän yhteinen sota-harjoitus aiheuttaa huolta – harkitseeko Venäjä Ukrainaan hyökkäämistä Valko-Venäjän kautta?

Josep Borrell on vastannut Venäjän lähettämään kirjeeseen EU-maiden puolesta.

EU:n ulkosuhteista vastaava espanjalainen Josep Borrell kertoo Twitterissä, että EU-maat vetoavat Venäjään jännitteiden lieventämiseksi ja sen puolesta, että maa vetäisi joukkojaan pois Ukrainan lähettyviltä ja Valko-Venäjältä.

Borrellin mukaan jännitteet ja erimielisyydet tulee ratkaista vuoropuhelun ja diplomatian keinoin.

Venäjä lähetti viime viikolla ainakin EU:n ja sotilasliitto Naton jäsenmaille kirjeitä, joissa se toisti aiempia vaatimuksiaan muun muassa niin sanotuista turvatakuista.

Lavrov kommentoi

Venäjän kirjeen EU:n ja sotilasliitto Naton jäsenmaille lähettänyt maan ulkoministeri Sergei Lavrov kuvailee EU-maiden vetoomusta valitettavaksi. Lavrovin mukaan EU:n vastaus kirjeeseen tarkoittaa EU:n ja Venäjän välisten neuvottelujen katkeamista.

Lavrov kuitenkin painotti Venäjän suosivan diplomatiaa Ukrainan kriisin jännitteiden lieventämiseksi.

Sergei Lavrov keskusteli tänään torstaina Moskovassa Ison-Britannian ulkoministeri Liz Trussin kanssa.

Venäjä on toistuvasti sanonut, että sillä on oikeus liikutella sotajoukkojaan omalla alueellaan kuten maa itse haluaa. Länsimaat ovat huolissaan Venäjän joukkojen määrän lisääntymisestä lähellä Ukrainan rajaa.

Venäjä aloitti tänään yhteisen sotaharjoituksen Valko-Venäjän kanssa.

Artikkelia ja otsikkoa päivitetty 10.2.2022 kello 13.49: Lisätty tieto Sergei Lavrovin kommenteista.

Lue myös:

    Uusimmat