Pentagon: Venäjä lähettänyt jälleen lisää joukkoja Ukrainan rajalle viimeisen vuorokauden aikana

Venäjän ja Ukrainan sotavoimien iskukyvystä on tehty paljon keskusteluakin herättänyt vertailu 3:32
Millaiset ovat Venäjän ja Ukrainan sotavoimat?

Yhdysvaltain puolustusministeriön Pentagonin mukaan Venäjä jatkaa joukkojen lähettämistä Ukrainan rajan tuntumaan sekä Valko-Venäjälle. Valko-Venäjällä alkaa tänään torstaina Venäjän ja Valko-Venäjän yhteinen massiivinen sotaharjoitus, jonka on määrä kestää kymmenen päivää.

Venäjän puolustusministeriön mukaan Valko-Venäjällä pidettävät harjoitukset keskittyvät "ulkoisen aggression tukahduttamiseen ja torjumiseen". Harjoitusten on tarkoitus kestää 20. helmikuuta asti.

Yhdysvaltain ja sotilasliitto Naton arvion mukaan noin 30 000 venäläissotilasta osallistuu yhteisharjoituksiin Valko-Venäjällä lähellä Ukrainan rajaa. Lännessä on pelätty, että harjoitusten varjolla paikalle tuotuja sotilaita voidaan käyttää Ukrainaan hyökkäämiseen. 

Yhdysvallat ei kommentoi arvioita venäläisjoukkojen määrästä

Joukkoja on Pentagonin mukaan lähetetty jälleen lisää viimeisen vuorokauden aikana. Pentagonin arvio on, että Venäjä tulee lähettämään paikalle lisää myös taktisia joukkoja.

Pentagonin lehdistösihteeri John Kirby ei suostunut keskiviikon tiedotustilaisuudessa antamaan yhdysvaltalaistoimittajille tuoretta arviota Venäjän joukkojen lukumäärästä. Aiempi, useampi viikko sitten esitetty arvio on, että Venäjän joukkojen lukumäärä on yli 100 000.

Hänen mukaansa se, että Venäjän asevoimien komentaja Valeri Gerasimov saapui Valko-Venäjälle keskiviikkona, ei vielä yksin aiheuta hälytyskellojen soimista Pentagonissa.

– Hän on asevoimien komentaja, eikä ole epätavallista, että asevoimien komentaja seuraa harjoituksia, Kirby vastasi aiheesta kysyneelle toimittajalle ja jatkoi, että vaikka tilanteen konteksti täytyy ottaa huomioon, ei Yhdysvallat luonnollisestikaan katso sotaharjoitusta muista tapahtumista erillisenä.

Lue myös:

    Uusimmat