Mainos

EU:lta merkittävä päätös Alkon monopolin kannalta – tällaista ratkaisua ministeriö odottaa

EU:n tuomioistuin antaa aamupäivällä ennakkoratkaisun, joka saattaa helpottaa alkoholin verkkokauppaa muista EU-maista Suomeen. 

Päätöksen taustalla on niin sanottu Alkotaxi-juttu, jossa virolainen yhtiö toimitti alkoholia suoraan suomalaisasiakkaiden kotioville. Helsingin käräjäoikeus katsoi järjestelyn laittomaksi.

Virolaismies sai käräjillä tuomion veropetoksesta ja alkoholirikoksesta, ja hovioikeuspyysi EU-tuomioistuimelta kantaa siihen, voiko alkoholin kotiinkuljettaminen olla kiellettyä vai rikkooko se tavaroiden vapaan liikkuvuuden periaatetta.

Jos EU-tuomioistuin päätyy eri kannalle käräjäoikeuden kanssa, sillä voi olla merkittäviä vaikutuksia Alkon monopoliasemalle.

Sosiaali- ja terveysministeriön hallitusneuvos Ismo Tuominen kuitenkin arvioi ratkaisun olevan sellainen, ettei Alkon monopoli ole uhattuna.

Tuomioistuimen julkisasiamies on nimittäin antanut asiassa kannanoton, jonka mukaan Suomen järjestelmä on EU-säädösten mukainen. Tuomisen mukaan tuomioistuimen ratkaisuista valtaosa noudattaa julkisasiamiehen kantoja.

Juttua muutettu 12.11.2015 klo 7.26: Juttuun tehty täydennyksiä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.