EU hyväksyi remdesivir-lääkkeen käytön koronaviruksen hoidossa – Trump oli liikkeissään kuitenkin nopeampi ja tyhjensi varastot

1:25
Katso vdeo: Yhdysvaltojen tartuntatautiasiantuntija varoittaa maan koronatartuntojen nousevan jopa 100 000 tapaukseen päivässä

Euroopan komissio on hyväksynyt remdesivir-lääkkeen käytön koronaviruksen hoidossa, kertovat muun muassa CNN ja The Independent.

EU seuraa päätöksessään Yhdysvaltoja, joka hyväksyi lääkkeen käytön jo aikaisemmin keväällä. Lääkettä on aiemmin hyödynnetty ebolan hoidossa. Lääke kehitettiin vuonna 2009.

Komission päätöksen myötä Euroopassa voidaan hyödyntää lääkettä koronaviruksen hoidossa aikuisilla ja yli 12-vuotiailla tai vähintään 40 kiloisilla potilailla.

Aikaisemmat tutkimukset ovat osoittaneet, että koronaviruspotilaat ovat hyötyneet läkkeestä ja sen avulla on pystytty vähentämään potilaiden tarvitseman sairaalahoidon kestoa.

Lääkkeen saaminen on osoittautunut kuitenkin hankalaksi, sillä Yhdysvallat on ostanut lääkevarastot tyhjiksi, kertoo Daily Mirror. Lehden mukaan Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on ostanut remdesivir-lääkkeettä varastoon seuraavan kolmen kuukauden edestä.

– Presidentti Trump on lyönyt lukkoon mahtavan sopimuksen varmistaakseen, että kaikilla amerikkalaisilla on mahdollisuus saada koronaviruksen hoitoon tarkoitettua lääkettä. Haluamme varmistaa, että jokainen amerikkalainen potilas, joka tarvitsee remdesivir-lääkkeettä, saa myös sitä, Yhdysvaltain terveysministeri Alex Azar kommentoi tiedotteessa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja