Mainos

EU hyväksyi metsästrategian

EU-maiden maa- ja metsätalousministerit hyväksyivät tänään unionille metsästrategian. Uusi strategia ottaa huomioon metsien merkityksen sekä talouden, ympäristön että kulttuurin kannalta. Maaseudun kehittäminen on tärkeä osa strategiaa.

Vastuu metsäpolitiikasta säilyy tulevaisuudessakin yksittäisillä jäsenmailla. EU-mittakaavan toimenpiteisiin ryhdytään vain, jos niistä saadaan erityistä lisäarvoa kestävän metsätalouden ja monipuolisen metsänhoidon näkökulmasta.

Mahdolliset EU-toimenpiteet eivät saa kuitenkaan johtaa kilpailun vääristymiseen unionin alueella. Ministerit korostivat myös, että metsätalouden on perustuttava markkinatalouden säännöille - suurimittaista EU-tukea ei metsille näin ollen ole odotettavissa. Maa- ja metsätalousministeri Kalevi Hemilä oli Brysselin kokouksen jälkeen erityisen tyytyväinen siihen, että metsien käyttö taloudelliseen tarkoitukseen mainitaan strategiassa niin yksiselitteisesti.

-Suomen hallituksen ehdotus EU:n metsästrategiaksi toteutui lähes sellaisenaan. Voimme olla hyvin tyytyväisiä ministerineuvoston päätökseen, Hemilä sanoi.

Hän huomautti myös, että EU-komissio antaa ensi vuonna ministerineuvostolle selvityksen puunjalostusteollisuuden kilpailukyvystä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.