Mainos

EU auttamaan kuluttajia Volkswagen-skandaalissa

Euroopan komissio peräänkuuluttaa Volkswagenin vastuuta korvauksien maksamisessa EU:ssa.

Eilen järjestetyssä konferenssissa EU:n kuluttaja-asioista vastaava komissaari Vera Jourova kertoi, että Volkswagenin päästöskandaali on yleiseurooppalainen haaste, johon myös komission on puututtava.

– Kuluttajajärjestöjen ja kansallisten viranomaisten antama palaute osoittaa, että VW ei ole antanut tarpeeksi tietoa kuluttajille, Jourova sanoi.

Lainsäädäntö avuksi

VW:n rikkomukset ovat kuluttajamyynnin ja -takuun direktiivin vastaisia, jotka kieltävät ympäristöön liittyvän liioittelun mainostamisessa.

Jourova tapaa kuluttajajärjestöjä torstaina ja kansallisia viranomaisia myöhemmin tässä kuussa. Jourova on tarkoitus tavata myös VW-edustajia.

– Haluan heidän (Volkswagen) katsovan voimassa olevaa lainsäädäntöä ja ymmärtävän, mitä heidän täytyy tehdä, Jourova totesi tiedotustilaisuudessa.

Joukkopaineella VW:n kimppuun

Jourova on työskennellyt erilaisten kuluttajajärjestöjen kanssa painostaakseen Volkswagenia kompensoimaan skandaalin aiheuttamia haittoja Euroopassa samalla tavalla kuin Yhdysvalloissa.

Volkswagenin mukaan väitteet ovat perusteettomia ja kertoi tiedotteessa pitävänsä yllä säännöllistä ja rakentavaa keskustelua Brysselin viranomaisten ja laitosten kanssa.

VW on maksanut Yhdysvalloissa kuluttajille miljardeja euroja korvauksia, mutta hylännyt vastaavia maksuja Euroopassa.

Lähde: Autonews.com

2:30

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.