Mainos

VW huolissaan: Seisooko Donald Trump päästöskandaalin ratkaisun tiellä?

Volkswagen-konsernin toimitusjohtaja on esittänyt huolensa Donald Trumpin vaalivoiton vaikutuksista.

Volkswagenilla pelätään, että Donald Trumpin valinta Yhdysvaltain seuraavaksi presidentiksi saattaa hankaloittaa konsernin ja USA:n viranomaisten yhteistyötä sekä käynnissä olevia neuvotteluja.

Tällä hetkellä valmistaja ja viranomaiset ovat neuvotteluyhteydessä ja pyrkivät yhteisymmärrykseen päästöskandaalin korvauksista.

– Toivon, että vaalituloksella ei ole negatiivisia vaikutuksia Volkswagenin kannalta, konsernin toimitusjohtaja Matthias Müller kertoi keskiviikkona.

– Uskon, että olemme tilanteessa, jossa hyväksyttävä päätös voidaan saavuttaa, mutta se on oikeusministeriön päätös, ei minun, hän jatkoi.

Volkswagen on jo myöntynyt maksamaan Yhdysvalloissa 14,7 miljardin dollarin korvaukset koskien noin puolta miljoonaa 2,0-litraista dieselautoa, mutta vastaavaa sopua ei ole syntynyt 3,0-litraisten autojen osalta, joita on noin 80 000.

Ylimääräiset viivästykset neuvotteluissa pitkittäisivät skandaalia ja vaikeuttaisivat Volkswagenin toipumista syyskuussa 2015 alkaneesta kriisistä.

– Donald Trumpin valinta huolestuttaa minua suuresti, Ala-Saksin kuvernööri Stephan Weil kertoi.

– Hänen ensimmäisen tehtävänsä tulisi olla viime viikkoina poltettujen siltojen uudelleenrakentaminen ja velvollisuuksiensa hoitaminen huolellisuudella, Weil jatkoi.

***


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.