Eturivin näyttelijät ja elokuvantekijät vastustavat Oscar-gaalaan suunniteltua muutosta – julkaisivat avoimen kirjeen järjestäjille

Oscar-ehdokkaat julki 20:00

Oscar-gaalan järjestäjät suunnittelevat, että osa gaalan palkinnoista jaettaisiin mainoskatkojen aikana.

24. helmikuuta järjestetään 91. Oscar-gaala. Yhdysvaltain elokuva-akatemian järjestämässä gaalassa palkitaan elokuvamaailman menestyneitä tekijöitä.

Tänä vuonna gaalaan tehtiin kuitenkin muutos, joka julkaistiin 11. helmikuuta. Kaikkia voittajia ei tänä vuonna näytetä suorassa lähetyksessä, vaan voittajat saavat palkintonsa mainoskatkojen aikana. Näitä palkintoja ovat esimerkiksi paras kuvaus ja editointi.

Palkintojen saajat on määrä näyttää lähetyksen aikana myöhemmin videoklippien muodossa. Päätös tehtiin, jotta lähetys saataisiin lyhennettyä neljästä tunnista kolmeen.

Tieto ei elokuva-alan ammattilaisia miellyttänyt. Heidän mielestään se, ettei palkintoa jaeta suorassa lähetyksessä syö kunniaa palkinnon saajalta. He julkaisivat avoimen kirjeen, jossa he kritisoivat akatemian päätöstä. Kirjeen on allekirjoittanut yli 50 alan tekijää, joihin kuuluu näyttelijöitä, ohjaajia ja muita elokuva-alan tekijöitä. Muutamia mainitaksemme, nimensä ovat allekirjoittaneet esimerkiksi ohjaajat Spike Lee ja Quentin Tarantino sekä näyttelijät George Clooney, Brad Pittja Robert De Niro.

Avoimen kirjeen julkaisemisen jälkeen myös akatemia julkaisi oman vastineensa, jonka se lähetti akatemian jäsenille.

– Yhtäkään palkintokategoriaa 91. Oscar-gaalassa ei tulla esittämään seremoniassa tavalla, joka vähättelisi ehdokkaita ja voittajia enemmän kuin muita, kirjeessä todettiin.

Tänä vuonna Oscar-gaala on kokenut myös toisen mullistuksen, sillä mukana ei ole lainkaan juontajaa. Pestiin palkattu Kevin Hart luopui paikasta, kun hänen vanhat homovastaiset twiittinsä levisivät julkisuuteen uudelleen.

Lue myös:

    Uusimmat