Mainos

Etsitystä pakettiautosta löytyi melkoinen saalis

Poliisi pyytää Pudasjärven ja Taivalkosken välillä asuvia asukkaita tarkistamaan kiinteistönsä varkaustapausten selvittämiseksi.

Poliisi etsi tänään Oulusta varastettua pakettiautoa, joka oli liikkunut useiden asuntomurtojen tapahtumapaikalla.

Aamupäivällä valkea pakettiauto ajoi talon pihaan Pudasjärven Sotkajärvella. Autosta nousi ulos naishenkilö, joka oli pyrkinyt sisälle taloon.

Talonväen tultua avaamaan oven naishenkilö oli mennyt hämilleen ja kysynyt tietä Pudasjärven keskustaan. Poliisin mukaan oven avannut henkilö oli huomannut naisen kainalossa sorkkaraudan ja alkanut epäillä asian todellista laitaa.

Nainen poistui tämän jälkeen autoon, joka lähti ajamaan pois paikalta. Talon asukkaat olivat lähteneet seuraamaan ajoneuvon jälkiä. Kävi ilmi, että auto oli poikennut talon läheiseen riiheen, josta oli anastettu muun muassa rautakanki, jäätuura, ja poronvaljaat.

Ajoneuvo oli kierrellyt myös muiden asuttujen talon pihapiirissä.

Jonkin ajan kuluttua auto ilmestyi Pintamolle, jossa autossa olleet mies ja nainen menivät sisälle asuttuun taloon. Kaksikko kantoi talosta autoonsa muun muassa television, rahaa, lääkkeitä ja käyttötavaroita.

–Talon asukas oli ollut muutaman sadan metrin päässä tulossa päivälenkiltä ja näki tapahtuman. Mentyään kotiinsa henkilö puhutteli seuruetta, joka kertoi hakevansa autoonsa vettä jäähdyttäjään. Tämän jälkeen mies ja nainen poistuivat vauhdilla paikalta, poliisi kertoo tiedotteessa.

Valkea pakettiauto jäi polisiin seulaan Taivalkoskella kello 13.00 jälkeen. Poliisi otti kyydissä olleen miehen ja naisen kiinni varkauksista epäiltyinä.

Poliisin mukaan pakettiauton kyydistä löytyi runsaasti erilaista tavaraa. Tämän vuoksi alueen asukkaita pyydetään tarkistamaan asuntonsa.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.