Mainos

Älypuhelinvarkailla erikoinen taktiikka – yksi voroista piiloutui yön ajaksi Prismaan

Lounais-Suomen poliisilla on ollut tutkittavana kesäkuun alussa tapahtunut törkeä varkaus Porissa, tiedottaa Lounais-Suomen poliisilaitos.

Rikos paljastui, kun Tampereella poliisi kiinnitti jo kesäkuun alussa huomiota henkilöautoon, joka oli Britannian rekisterissä. Poliisit päättivät tarkkailla autoa lyhyen aikaan ennen tarkastusta.

Tarkkailun aikana auto päätyi Länsi-Tampereella ulkoilualueelle ja autosta poistui mies, joka suuntasi kulkunsa metsään. Mies palasi hetken kuluttua autoon, ja matka jatkui läheiselle hotellille.

Autossa matkustaneen seurueen toiminta herätti siinä määrin poliisin uteliaisuuden, että maastossa käymistä selvitettiin poliisikoiran avulla tarkemmin.

Poliisikoira löysi maastosta kahdesta eri kätköstä säkkejä, joihin oli piilotettu yhteensä 45 älypuhelinta myyntipakkauksissaan.

Löydön johdosta autolla liikkeellä olleet kolme liettualaismiestä otettiin kiinni rikoksesta epäiltynä.

Yksi miehistä piiloutui tavarataloon aukioloaikana

Tutkinnan perusteella selvisi, että puhelimet on anastettu Porista Itäkeskuksenkaaren Prismasta.

Esitutkinnassa on lisäksi selvinnyt, että yksi miehistä oli piiloutunut tavarataloon aukioloaikana ja jäänyt sinne.

Yön aikana hän oli pakannut poliisin löytämät puhelimet reppuun ja pysytellyt piilossa. Mies tuli piilostaan, kun liike aukesi aamulla, asioi elintarvikeosastolla ja poistui reppu selässään kassan kautta – maksaen ainoastaan pienen ostoksen.

Miehen liikkeet yön aikana olivat aiheuttaneet hälytyksen tavaratalossa, mutta tarkastuksista huolimatta hän oli onnistunut piiloutumaan siten, ettei häntä ollut mahdollista löytää.

Miehet olivat anastaneet omaisuutta noin 34 000 euron edestä. Kaikki varastettu omaisuus saatiin takaisin vahingoittumattomana.

Epäillyt ovat edelleen tutkintavankeina ja juttu lähtee syyteharkintaan viikon kuluessa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.