Mainos

Esiintyivät hoitajina – tunkeutuivat asuntoihin ja anastivat vanhuksilta rahaa

Poliisi pyytää havaintoja harmaalla Mercedes Benz -merkkisellä autolla Lapinlahdella sekä Kiuruveden taajamissa liikkuneesta pariskunnasta.

Lapinlahden ja Kiuruveden taajamissa sijaitseviin vanhusten asuntoihin oli tunkeuduttu eilen iltapäivällä ja alkuillasta nainen ja mies, jotka olivat anastaneet vanhuksislta omaisuutta.

Lapinlahdella nainen ja mies olivat soittaneet vanhuksen ovikelloa ja kun ovi oli avattu, olivat he menneet sisälle ja pyytäneet vettä. Vanhuksen hakiessa vettä oli tämän lompakosta anastettu rahaa. Rahat saatuaan tekijät olivat poistuneet paikalta. Poliisin saamaan tiedon mukaan samaisen taloyhtiön muihinkin asuntoihin oli yritetty päästä sisälle antamalla ymmärtää, että "kaksikko" olisi hoitohenkilöstöä.

Kiuruvedellä nainen ja mies olivat päässeet asuntoon avoimesta ovesta. Asukkaan havaittua naisen oli tämä alkanut kehumaan huoneita samalla kaupitellen pussilakanoita. Asukas oli käskenyt henkilöä poistumaan, jolloin hän oli nähnyt naisen lisäksi toisessa huoneessa olleen mieshenkilön. Tämän jälkeen kaksikko oli juossut asunnosta karkuun ja hypännyt pihamaalla olleeseen ilmeisesti vaalean harmaaseen Mercedes Benz merkkiseen autoon, jolla poistuneet paikalta. Vanhukselta tekijät olivat anastaneet lompakon asiapapereineen.

Poliisi tutkii tekoja varkausrikoksina.

Poliisi pitää mahdollisena että tekijät ovat olleet molemmissa tapauksissa samoja henkilöitä.

Mikäli jollain on havaintoja sopivien henkilöiden tai heidän käytössä olleen ajoneuvon liikkeistä, pyydetään ilmoittamaan Iisalmen poliisille numeroon 029 5455067.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.