Kömpelön mönkijävarkaan pakomatka tallentui videolle Oulussa

Mönkijävarkaan kompurointi tallentui silminnäkijän videolle 1:11

Poliisi kertoo Oulun mönkijävarkaan olevan virkavallalle tuttu. 

Oululainen Edit perheineen koki jännittäviä, mutta lopulta perin koomisia hetkiä maanantain vastaisena yönä, kun kömpelö mönkijävaras vieraili perheen pihalla. 

– Olin itse suihkussa, kun pikkuveli meni juomaan vettä noin puoli yhden aikaan ja näki ikkunasta, että mönkijässä istuu mies.

Editin mukaan perheen isä oli jo imurinvarren kanssa matkalla kohtaamaan tunkeilijan, mutta hätäkeskuksesta ohjeistettiin pysymään sisällä. 

Ennen poliisien saapumista paikalle Edit sai tallennettua varkaan vähintäänkin kömpelöitä edesottamuksia, kun hän poistui mönkijän sisältä ja aloitti huteran pakomatkansa. 

Videolla näkyy kuinka varas ensin kompastuu pihalla oleviin kukkaistutuksiin, pudottaa melkein kaiken mönkijästä saamansa saaliin maahan ja lopulta pyrkii ajamaan pakoon pyörällä, josta irtoaa takarengas.

– Varas repi mönkijästä irti kaiken mahdollisen stereoista subwooferiin, mutta koska suurin osa putosi matkalle, varastetut tavarat palautuivat takaisin meille, kertoo Edit.

Poliisille tuttu tekijä

Poliisin saavuttua paikalle varasta yritettiin etsiä lähipihoilta ensin dronen avulla, mutta vasta poliisikoira paikansi varkaan repun läheisen pihan halkopinosta. 

Repusta löytyi muun muassa puhelimen pidike, spraymaalia ja ruuvimeisseli.

Oulun poliisin johtokeskuksesta kerrotaan, että tekijä on poliisille tuttu, mutta vielä ei ole tarkkaa tietoa siitä, onko varas tavoitettu.

Edit kertoo kuulleensa, että alueelta on viimeisen viikon aikana varastettu ainakin kolme pyörää ja moottoripyörä. 

Lue myös:

    Uusimmat