Etooko seksi sinua? Se onkin ihan normaalia – naisia inhottaa enemmän kuin miehiä

3:08

Seksi etoo monia ihmisiä, ja naisia enemmän kuin miehiä. Tutkimuksen mukaan ihmisiä etoo erityisesti kuusi erilaista asiaa.

Entä, jos seksi ei suju? Video pohtii vastauksia tähän kysymykseen.

Jos seksi on sinusta pikkuisen ällöttävää, et ole yksin – etkä edes outo! Seksi etoo ihmisiä, ja naisia enemmän kuin miehiä, kertoo Business Insider.

Ihmisillä kuusi erilaista "inhotustyyppiä"

Lontoolainen London School of Hygiene & Tropical Medicine tutki ihmisten ällötystekijöitä ja havaitsi, että ihmisillä on kuusi erilaista inhotuksen tyyppiä.

Tutkimusta varten 2500 ihmistä sai arvioida 74 ällötystä aiheuttavaa tilannetta. Heille esimerkiksi soitettiin aivastelun ja kehollisten toimintojen ääniä, mätää ruokaa sekä esiteltiin infektoituneita haavoja ja paiseita.

Osanottajat arvioivat, miten inhottavina pitivät kutakin tilannetta.

Ällöttävin asia oli infektoitunut haava

Ihmisiä etovia kategorioita on kuusi erilaista: epätyypillinen ulkonäkö, vammat, seksi, hygienia, ruoka ja eläimet.

Ällöttävin asia oli infektoitunut haava; tätä ällötyslistalla seurasi hygienianormien rikkominen, esimerkiksi paha kehon haju.

Jokainen kategoria ällötti naisia enemmän kuin miehiä. Naisista riskialtis seksuaalinen käytös ja tauteja kantavat eläimet olivat jopa 18 pistettä etovampia kuin miehistä.

Inhon tunne on tarpeen

Inhon tunne on historiallisesti ollut tarpeen, sillä esimerkiksi pilaantuneen ruoan syöminen voisi johtaa sairastumiseen. Likaisesta tai haavaisesta ihmisestä puolestaan voisi saada mahdollisen tartunnan. Seksi on historiallisesti ollut väylä kuppaan ja muihin ikäviin tauteihin.

Tutkimus julkaistiin Philosophical Transactions of the Royal Society -lehdessä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja