Mainos

Etkö pysty keskittymään? Voit syyttää työtovereitasi, jos et saa töitäsi tehtyä

Avokonttori lisää yhteisöllisyyttä, mutta työtehon kannalta sillä voi olla negatiivisia vaikutuksia.

Olet töihin tullessasi täynnä energiaa ja tunnet pystyväsi vaikka mihin, mutta viimeistään lounaan jälkeen aika alkaa madella ja viimeiset minuutit tuntuvat kestävän ikuisuuden. Kuulostaako tutulta? Työnteko tuntuu usein iltapäivisin äärimmäisen vaikealta, mutta oletko koskaan tullut ajatelleeksi, miksi?

Wall Street Journalin uutisen mukaan syy keskittymiskyvyn katoamiseen löytyy lähempää kuin luuletkaan. Nimittäin työkavereistasi.

Työkaverit luovat myös paineita

Työkaverit aiheuttavat ympäristöön niin kutsuttua visuaalista melua, jossa näkökentässä tapahtuvalla liikkeellä on negatiivinen vaikutus niin luovuuteen, keskittymiskykyyn kuin analyyttiseen ajatteluunkin. Vielä aamuisin jaksat keskittyä, mutta työpäivän edetessä altistumiskynnys tälle visuaaliselle melulle laskee. 

Jos työskentelet vilkkaassa avokonttorissa, altistut tälle visuaaliselle melulle omaa työhuonetta omaavia enemmän.

Työpaikkojen ilmapiiriin perehtyneen asiantuntijan Leigh Stringerin mukaan näkö- ja meluhäiriöt eivät ole ainoa keskittymiskykyä häiritsevä tekijä. Miehen mukaan myös työkavereiden ja esimiehen luoma paine saattaa heikentää työtehoa.

Tämä on todistettu myös vuonna 2012 tehdyssä tutkimuksessa, jossa työntekijöiden työtehon todettiin kasvavan peräti 15 prosentilla silloin, kun esimies ei ollut paikalla. Olisiko oma työhuone näiden seikkojen perusteella sittenkin paras vaihtoehto?

Mindfulness-kouluttaja Rasmus Hougaars antaa vinkkejä parempaan työpäivään. 

0:53

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.