Mainos

Etkö pese uusia vaatteita ennen käyttöä? Tämän luettuasi saatat muuttaa mieltäsi

Onko uusien vaatteiden peseminen välttämätöntä vai voiko uuteen mekkoon sujahtaa heti ostosreissun jälkeen?

Vastaus riippuu siitä, mitä mieltä olet ihottumasta, ötököistä ja bakteereista.

Kolumbian yliopistossa työskentelevän dermatologian professori Donald Belsito suosittelee ehdottomasti pesemään vaatteet ennen käyttöä. Vaatteet eivät miehen mukaan todellisuudessa ole yhtä puhtaita kuin miltä ne näyttävät. 

Tartunta voi vaania vaatteissasi pitkiäkin aikoja

Wall Street Journalissa uusien vaatteiden riskeistä puhunut Belsito kertoo vaatteiden pinnalla olevien väriaineiden ja yhdisteiden aiheuttavan ihoärsytystä, joka voi pahimmassa tapauksessa johtaa vakavaan allergiseen reaktioon. Ihoreaktiot ovat kuitenkin vain yksi osa totuutta.

– Olen nähnyt tapauksia, joissa täiden on todettu olevan peräisin kaupasta. On olemassa myös tartuntatauteja, jotka voivat siirtyä vaatteiden läpi, mies selittää.

Sovituskopit ja vaaterekit eivät ole ainoita paikkoja, joiden kautta nämä ikävät vieraat voivat tarttua. Ne voivat olla peräisin myös tehtaalta, jossa jopa kymmenet kädet saattavat koskettaa vaatekappaletta ennen vaatekaappiisi päätymistä.

Belsito varoittaa, että sienitartunnat voivat säilyä vaatteissa pitkiäkin aikoja. Jos haluat olla varma vaatteidesi turvallisuudesta ja puhtaudesta, hän kehottaa pesemään vaatteet kahdesti.

– Hygienian vuoksi se on hyvä tehdä. Ihotautilääkärinä olen nähnyt outoja juttuja, joten en ottaisi riskejä, Belsido kiteyttää.

Mitä tehdä, jos vetoketju ei pysy kiinni? Katso vastaus videolta! 

0:26

Lähde: Today 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.