Mainos

Viimeinen käyttöpäivä kannattaa tarkistaa myös tästä pakkauksesta – vanhaksi mennyt tuote voi aiheuttaa kiusallisia vaivoja

Viimeinen myyntipäivä on tuttu monista tuotteista, mutta oletko koskaan tullut ajatelleeksi, että myös tamponit menevät vanhaksi? Muista siis seuraavalla kauppareissulla vilkaista pakkausta hieman tarkemmin.

Naistenlehti Women’s Healthin haastatteleman gynekologin Alyssa Dweckin mukaan tamponit menevät tyypillisesti vanhaksi viiden vuoden kuluttua niiden valmistuspäivästä. Vaikka nopeasti ajateltuna voisi luulla, että viimeisellä myyntipäivällä ei ole tämän tuotteen kanssa sen suurempaa merkitystä, mietipä uudelleen.

Deck muistuttaa, että tamponit valmistetaan puuvillasta, joka ajan myötä altistuu homeelle ja bakteereille. Oikea säilytys onkin tamponien kanssa avainasemassa, sillä lämpö ja kosteus altistavat bakteerien tarttumiselle ja leviämiselle. Tästä tosiseikasta huolimatta useimmat meistä säilyttävät näitä kuukautistuotteita kosteassa kylpyhuoneessa.

– Jos kylpyhuoneessasi on paljon höyryä, kannattaa pohtia niiden säilyttämistä viileässä ja pimeässä kaapissa, Deck neuvoo.

Tutki pakkausta samaan tapaan kuin maitopurkkia

Jos bakteerit tai muut sinne kuulumattomat mikrobit ovat päässeet tunkeutumaan tamponiin, ne voivat emättimeen päädyttyään aiheuttaa sinulle ikävää kutinaa ja ärsytystä. Nämä bakteerit häiritsevät myös emättimen luonnollista bakteeritasapainoa ja saattavat jopa aiheuttaa tartuntoja, jotka vaativat parantuakseen antibiootteja.

Deck toivoo ihmisten ikäviltä yllätyksiltä välttyäkseen noudattavan kauppareissulla yksinkertaista sääntöä; tarkista tamponeista päiväys samaan tapaan kuin muidenkin tuotteiden kohdalla.

Päiväyksen lisäksi nainen kehottaa kiinnittämään huomiota tamponien säilytykseen ja heittämään pois kauan laukun pohjalla pyörineet yksilöt. Jos tamponi on pyörinyt laukkusi pohjalla pitkään, pakkaus on saattanut vioittua ja altistaa tamponin pölylle, meikeille ja infektioita aiheuttaville bakteereille, jotka voivat ärsyttää emätintäsi.

***

0:48

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.