Mainos

Etkö viitsi nousta sohvalta? Laiskuutesi voikin olla merkki älykkyydestäsi

Tuore tutkimus paljastaa, että ajatteleva osa ihmisistä on myös paljon epäaktiivisempi kuin ideoinnin muille jättävät.

Syytetäänkö sinua laiskuudesta? Nyt sinulla on näyttää mustaa valkoisella siitä, että laiskuutesi on itse asiassa vain selvä osoitus älykkyydestäsi.

Uusi tutkimus tuntuu nimittäin todistavan teorian siitä, että fiksut ihmiset viettävät enemmän aikaa laiskotellen. Amerikkalaistutkimus tukee ajatusta siitä, että korkean älykkyysosamäärän omaavat ihmiset eivät tylsisty kovin helposti. Tämän vuoksi he voivat viettää enemmän aikaa omiin ajatuksiinsa uppoutuneina.

Toisten, kenties vähemmän ajattelevien ihmisten tarvitsee stimuloida mieltään muilla aktiviteeteilla – joko paetakseen ajatuksiaan tai koska he yksinkertaisesti kyllästyvät toimettomuuteen nopeammin.

Floridalaistutkijat tekivät tutkimuksessaan klassisen testin opiskelijaryhmälle. Kyselyssä pyydettiin opiskelijoita arvioimaan, kuinka vahvasti he yhtyvät ajatuksiin, kuten "Nautin todella paljon tehtävistä, joissa pitää keksiä uusia ratkaisuja ongelmiin" ja "Ajattelen vain niin paljon kuin tarvitsee."

Tämän jälkeen tutkijat valitsivat joukosta 30 "ajattelijaa" ja 30 "ei-ajattelijaa".

Seuraavan seitsemän päivän ajan molemmat ryhmät käyttivät aktiivisuusranneketta, joka mittasi, kuinka aktiivisia he olivat viikon aikana.

Tulokset osoittivat, että ajatteleva ryhmä ei ollut lainkaan niin aktiviinen kuin ei-ajatteleva ryhmä.

Journal of Health Psychology -lehdessä julkaistuissa tutkimustuloksissa oli kuitenkin jotain erikoista: viikonloppuisin ryhmien aktiivisuudessa ei ollut mitään eroa. Tätä ei pystytty selittämään.

Video: Jos töissä laiskotuttaa, toimi näin.

1:02

Lähde: Independent

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.