Mainos

Etiopia toi tankit taisteluihin Somaliassa

Islamistit ilmoittivat aloittavansa huomenna maahyökkäyksen hallituksen ja Etiopian joukkoja vastaan.

Somalian hallituksen joukkojen ja islamistikapinallisten väliset taistelut ovat jatkuneet Somalian eteläosissa. Taistelut keskittyivät Baidoan kaupungin lähialueille.

Somalian hallitus pitää päämajaansa Baidoassa, koska maan pääkaupunki Mogadishu on kapinallisten vallassa. Hallitus saa tukea Etiopialta, jonka sotilaita on maassa. Paikallisten tiedotusvälineiden mukaan Etiopia toi eilen Somaliaan 50 panssarivaunua.

Etiopia sanoi, että sen kärsivällisyys islamistikapinallisten kanssa alkaa olla lopussa. Se vaati islamisteja lopettamaan kaikki vihamieliset toimet Etiopiaa vastaan.

Islamistit ilmoittivat aloittavansa huomenna maahyökkäyksen hallituksen ja Etiopian joukkoja vastaan. Tähän mennessä osapuolet ovat moukaroineet toisiaan kranaatinheittimillä ja tykistötulella.

- Joukkomme eivät ole hyökänneet. Hyökkäys alkaa huomenna, islamistikapinallisten edustaja sanoi tänään.

Islamistijoukkojen komentaja Hassan Bullow sanoi, että taisteluissa on kyse uskonnollisesta velvollisuudesta.

- Taistelemme uskontomme puolesta vihollisia vastaan vaikka kuolemaan saakka, Bullow ilmoitti.

Sekä hallitus että kapinalliset ovat kertoneet vastapuolen suurista miestappioista, ja yhteenotot ovat ajaneet satoja ihmisiä kodeistaan Baidoan lähiseuduilla.

Aiemmat neuvottelulupaukset eivät ole hillinneet Somalian taisteluja. EU:n humanitaarisesta avusta vastaava komissaari Louis Michel ilmoitti keskiviikkona, että presidentti Abdullahi Yusuf ja islamistikapinallisten johtaja sheikki Hassan Dahir Aweys osallistuvat Khartumissa pidettävien rauhanneuvottelujen neljännelle kierrokselle.

(MTV3-STT-AFP-AP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.