Ethän vain tietämättäsi vahingoita koiraasi? Lenkille lähdön kanssa kannattaa olla kuumalla ilmalla tarkkana

7:42

Kesän kuumimpina aikoina koiran kanssa on syytä käydä lenkillä aamulla tai illalla. Lämpötilan kohotessa hellelukemiin muuttuvat asfalttitiet nimittäin polttavan kuumiksi. Koirat sietävät muutenkin huonosti lämpöä, joten karvaturrin jaksamisesta on pidettävä erityistä huolta.

Lähdössä reissuun koiraan kanssa? Yllä olevalta videolta saat siihen vinkkejä.

Moni tietää, miten inhottavalta tuntuu kävellä kesähelteen kuumentamalla asfaltilla. Katujen kuumuus voi olla liikaa myös koirille, muistuttaa muun muassa Waldogs-eläinkauppa Facebook-sivuillaan.

Kun ilman lämpötila nousee 25 asteeseen, on asfaltin lämpötila noin 52 astetta. Lämpömittarin elohopean kohotessa 30 asteeseen kadun lämpötila on vastaavasti viitisen astetta korkeampi. 30,5 asteen lämpötilassa katu polttelee jo 62 celsiusasteen verran. 

Kuumuutta havainnollistaa hyvin tieto siitä, että kananmuna kypsyy 55-asteessa noin viidessä minuutissa. Yli 50-asteinen katu saattaa vahingoittaa koiraa jo alle minuutissa.

Asfaltin lämpötilasta saa osviittaa asettamalla käden maahan seitsemäksi sekunniksi.

Huolehdi hauvasta kesähelteellä

Koirat sietävät huonosti kuumuutta, joten oman karvaturrin voinnista kannattaa huolehtia erityisen tarkkaan. 

Lenkille hauvelin kanssa kannattaa lähteä joko aamulla tai illalla, ei päivän polttavimpaan aikaan. Jos pihalle on pakko mennä päivällä, pissatukset on syytä hoitaa nurmella tai varjossa. Viilentävä suihku ennen ja jälkeen lenkin viilentää lemmikin oloa.

On myös syytä varmistaa, että koiralle on aina tarjolla puhdasta ja raikasta vettä. Tuskin itsekään olisit kuumaa kesäpäivää mielelläsi ilman juotavaa.

Lähde Kuono.fi

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja