Ethän säilytä viinipulloja kotonasi näin? Tässä oikea säilytyspaikka

Miten viinipulloa tulisi säilyttää oikein?

Viinipiruna tunnettu Arto Koskelo tutustuttaa katsojat viinien ihmeelliseen maailmaan Huomenta Suomen perjantai-aamussa. Tällä kertaa Koskelo opastaa kotikatsomoa ja Makuja-osion Jesse Kamrasta viinin säilytyksessä.

Avaamaton viinipullo säilyy pöydällä

Koskelo neuvoo, missä on paras paikka säilyttää pullo viiniä.

– Vastaus on lyhyesti ja ytimekkäästi pöydällä. Toisin kuin yleensä luullaan, viini säilyy yllättävän hyvin. Viini ei varsinaisesti mene pilalle, Koskelo kertoo.

Maku saattaa hieman väljähtyä, mutta viinistä ei saa Koskelon mukaan ruokamyrkytystä.

Älä säilytä viiniä lämmössä

Muutama asiaa olisi silti syytä ottaa huomioon viinin säilytyksessä:

– Älä säilytä viiniä ikkunalaudalla auringonpaisteessa. Jos lämpötila nousee yli 25 asteeseen, viinissä alkaa tapahtua kemiallisia reaktioita, Koskelo sanoo.

Sama sääntö pätee myös muihin lämpimiin tai liian kylmiin paikkoihin kotona.

– Älä säilytä viiniä myöskään lieden lähellä. Myöskään jääkaapin päälle ei kannata kätkeä viiniä pitkäksi ajaksi, Koskelo sanoo.

Mitä tehdä avatulle pullolle?

Entä mitä kannattaa tehdä pullolle, jossa on vielä viiniä jäljellä, ja päälle on isketty korkki myöhempää käyttöä varten?

– Jos viiniä on jäänyt jäljelle, oikea paikka on jääkaapissa. Siellä viini säilyy jopa viikon ajan juomakelpoisena.

Koskelon mukaan ranskalaisen linnan jälkeen toiseksi paras vaihtoehto viinin säilyttämiselle on viinikaappi. Kannattaako viininautiskelijan hankkia kotiinsa tällainen viinikaappi?

– Täytyy muistaa, että valtaosa maailman viineistä tuotetaan nautittavaksi ensimmäisen vuoden aikana. Viinikaappi kannattaa hankkia vasta sitten, kun viiniharrastus lähtee käsistä, Koskelo sanoo pilke silmäkulmassa.

Katso video:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat