Ethän pilko valkosipulia näin? Menetät terveyshyödyt!

Usko tai älä: valkosipulin pilkkomistapa vaikuttaa myös sen terveellisyyteen.

Kiireessä pilkottu valkosipuli ei tarjoa samoja terveyshyötyjä kuin pikkuruiseksi silputtu valkosipuli.

Jos resepti vaatii hienoksi silputtua valkosipulia, mutta pilkot sipulisi hyvin suurpiirteisesti ruoan sekaan, teet virheen, joka vähentää valkosipulin terveyshyötyjä huomattavasti.

Hienoksi silputtu valkosipuli tuoksuu voimakkaammin kuin pilkottu, koska tuoksuvia, sydämelle terveellisiä tiosulfinaatteja muodostuu silloin, kun valkosipulinkynttä leikataan. Mitä enemmän sitä leikataan, sitä enemmän sydänystävällisiä yhdisteitä muodostuu. Tiosulfinaatit auttavat estämään verihiutaleita takertumasta toisiinsa estäen näin myös tukkeumia valtimoissa.

Tee näin: Silpu tai raasta valkosipuli jo aikaisessa vaiheessa ruoanlaittoa kulhoon ja laita kulho syrjään muutamaksi minuutiksi, jotta tiosulfinaatit ehtivät kehittyä. Muista peittää sipulisilppu, jotta se ei kuivahda.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat