Ethän pilaa hiuksiasi sortumalla näihin mokiin?

Monet sortuvat arkisiin hiusmokiin tietämättään itse laiminlyövänsä hiuksiaan. Ota selvää, sorrutko sinä kohtalokkaisiin hiusmokiin tietämättäsi!

Pahimmillaan hiusten laiminlyönti voi johtaa siihen, että hiukset kuivuvat, katkeilevat tai vahingoittuvat muulla tapaa. Huomioimalla hiusten ominaisuudet arkisessa toiminnassa voit välttyä jatkossa kuivilta ja katkeilevilta hiuksilta ja viihtyä entistä kiiltävämmässä kampauksessa!

1. Liika peseminen

Useat luulevat, että hiusten jokapäiväinen peseminen tekee hyvää. Tämä ei pidä paikkaansa. Shampoo poistaa hiuksista tehokkaasti rasvan ja tekee niistä keveämmät, mutta liian tiheät shampoopesut voivat horjutta hiusten luonnollista kosteustasapainoa. Hyvänä nyrkkisääntönä hiusten pesussa voi pitää sitä, ettei pese hiuksiaan useammin kuin on pakko.

2. Tiukka ponnari

Erityisen tiukalle kiristetty tai huonolaatuinen ponnari voi vahingoittaa hiuksia – etenkin, jos hiukset pidetään kiinni päivästä toiseen. Etenkin kumisia ponnareita on syytä välttää. Ponnari voi pahimmillaan katkoa hiuksia ja aiheuttaa siten vahinkoa huomaamattasi. Vältä myös hiustesi kietomista ponnarille silloin kun hiukset ovat vielä märät, sillä monen yllätykseksi hiukset ovat erityisen hauraat märkinä.

3. Sama jakaus

Jos hiukset kampaa samalle jakaukselle vuodesta toiseen, voivat hiukset alkaa ajan saatossa katkeilla jakauksen kohdalta. Jakauksen kohdalla hiukset ovat erityisen alttiita valolle ja muille tekijöille, jotka haurastuttavat hiuksia. Jakauksen paikkaa olisi hyvä vaihtaa edes vähän aika ajoin hiusten suojelemiseksi.

4. Jatkuva hiustenkuivaajan käyttö

Kaikki tietävät, että hiusta lämmittävät muotoiluvälineet ovat etenkin säännöllisesti käytettyinä vahingollisia hiuksille. Harva tulee kuitenkaan ajatelleeksi, että myös perinteinen hiustenkuivaaja voi kuumntaa hiusta vahingoittaen sitä samaan tapaan kuin vaikkapa suoristaja, vaikka laite ei osukaan suoraan hiukseen. Välttääksesi kuumuuden negatiiviset vaikutukset hiuksiisi käytä lämpösuojasuihketta hiuksiisi myös kuivatessasi hiuksia hiustenkuivaajalla ja jos aika riittää, hemmottele hiuksiasi ja anna niiden kuivua itsekseen vapaina.

5. Kampaajakäyntien minimointi

Vaikka hiusten toivoisi kovasti kasvavan, on kuivat latvat syytä käydä leikkaamassa kampaajalla muutaman kuukauden välein. Jos hiuksia ei leikkaa kasvatuksen toivossa pitkään aikaan, katkeavat kuivat latvat itsestään – todennäköisesti lyhyemmiksi kuin kampaajan pätkäiseminä.

Lue myös:


Millainen hiusmalli sopii sinulle? Katso vinkit:

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja