Vuoden yllättäjä lähestyy rymisten kohti Oscareita – eteläkorealainen Parasite-elokuva palkittiin SAG-gaalassa

Tärkeimmät Oscar-ehdokkaat julkistetaan Los Angelesissa – MTV seuraa ja analysoi ehdokaskaartin 19:24
Oscar-ehdokkaat julkistettiin Los Angelesissa – perkasimme ehdokkuuksista merkittävimmät

SAG-gaalassa palkitut ovat usein myös potentiaalisia Oscarin saajia.

Parasite-elokuva palkittiin parhaasta näyttelijäkaartista Screen Actors Guild (SAG) -palkintogaalassa sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Usein gaalassa palkitut ovat myös potentiaalisia Oscar-voittajia. Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun muun kuin englanninkielinen elokuva sai SAG-gaalassa kyseisen palkinnon.

Parasite on eteläkorealainen musta komedia, joka kertoo köyhästä nelihenkisesti perheestä. Perheen tulevaisuus ei näytä valoisalta, mutta sattuman kautta perheen vanhin poika saa työpaikan vauraasta perheestä. Perheiden kohtaaminen saa kuitenkin aikaan yllättäviä seurauksia.

– Olen hieman hämmentynyt. Minusta tuntuu, että olisimme nyt Hollywoodin loisia (parasites), vitsaili näyttelijä Lee Sun-Kyun.

Elokuva-alaa kritisoidaan usein diversiteetin puutteesta, joten Parasiten voitto oli myös sen takia erityinen merkkipaalu.

– On todella suuri kunnia vastaanottaa tämä palkinto ihailemieni näyttelijöiden edessä. En koskaan unohda tätä kaunista iltaa, sanoi näyttelijäkaartiin kuuluva Song Kang Ho tulkin välityksellä.

Parhaan naisnäyttelijän palkinnon sai Renee Zellweger elokuvasta Judy. Elokuva kertoo legendaarisesta laulaja-näyttelijä Judy Garlandista, joka nousi rakettimaisesti kansainväliseksi elokuvatähdeksi Ihmemaa Ozin pääosan myötä.

– Judy Garland, 50 vuotta myöhemmin, yhteisömme ajattelee sinua tänään, Zellweger sanoi.

Parhaan miespääosan voitto meni Joaquin Phoenixille elokuvasta Joker. Tammikuun alussa pidetyssä Golden Globes -gaalassa pidettiin runsaasti poliittisesti sävyttyneitä puheita, SAG-gaalassa puheet olivat kuitenkin pikemminkin henkilökohtaisia.

Parhaasta miessivuosasta palkittiin Brad Pitt elokuvasta Once Upon a Time... in Hollywood. Pitt aloitti humoristisen puheensa sanomalla, että lisää saavutuksensa Tinder-profiiliinsa.

Parhaan naissivuosan palkinto meni Laura Dernille elokuvasta Marriage Story.

Lähteet: AFP ja CNN

Lue myös:

    Uusimmat