Eteläkorealainen mies sytytti itsensä tuleen Japanin lähetystön luona – maiden välit tavallista vaikeammat

Eteläkorealainen taksikuski protestoi raa'asti sytyttämällä itsensä tuleen 0:17
Video ei liity uutisen tapaukseen: eteläkorealainen taksikuski protestoi viime vuonna raa'asti sytyttämällä itsensä tuleen.

Japanin ja Etelä-Korean välille syttynyt uusi kiista sai kuolettavia seurauksia, kun noin 70-vuotias eteläkorealainen mies sytytti itsensä tuleen Japanin lähetystön luona Soulissa. Mies kuoli myöhemmin sairaalassa.

Paikallisen median mukaan miehen appi oli ollut Japanin miehityksen aikana pakkotyössä.

Historiallisesti kireät välit maiden välillä ovat olleet viime aikoina tavallista vaikeammat. Japani ilmoitti viime kuussa rajoittavansa tiettyjen Etelä-Korean teollisuudelle tärkeiden tuotteiden vientiä, perusteena luottamuksen puute Etelä-Korean viennin valvontaan.

Etelä-Korea pitää rajoituksia kostona siitä, että eteläkorealainen tuomioistuin määräsi japanilaisia yhtiöitä maksamaan korvauksia korealaisen orjatyövoiman käytöstä toisen maailmansodan aikana.

Japani kutsui Etelä-Korean suurlähettilään kuultavaksi vastalauseena sille, että Etelä-Korea kieltäytyy osallistumasta välimieskäsittelyyn kiistan ratkaisemiseksi.

Maiden välinen kiista on nostanut isänmaallista tunnetta Etelä-Koreassa, jossa kuluttajat ovat alkaneet karttaa japanilaisia tuotteita, kuten olutta ja kosmetiikkaa.

Eripura on myös nostanut Etelä-Koreassa valmistettujen muistisirujen hintaa maailmanmarkkinoilla. Sirut muodostavat merkittävän osan Etelä-Korean viennistä ja hintojen nousun odotetaan näkyvän tulevaisuudessa myös valmiiden tuotteiden hinnoissa.

Uutista päivitetty klo 10.01 

Lue myös:

    Uusimmat