Etelään luvassa aamulla talvinen yllätys, josta kannattaa ottaa kaikki ilo irti – "En tiedä, milloin tämä tapahtuu seuraavan kerran"

Etelä- ja Keski-Suomessa kannattaa varautua huomenna talviseen yllätykseen, kertoo MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas.

Baltian yllä oleva matalapaine nimittäin voi kiepsauttaa ensi yön ja aamupäivän aikana lunta, Mäntykannas kirjoittaa Forecan blogissa.

– Lumikertymät eivät näytä suurilta, mutta eteläsuomalaisille maisema voi avautua selvästi viime päiviä talvisempana maanantaiaamuun herätessä.

– Aamupäivän aikana lumisateet näyttäisivät etenevän kohti länttä, joten valtaosa maan etelä- ja keskiosasta näkee maanantain aikana lumihiutaleita ja monin paikoin maa peittyykin hentoon lumikuorrutteeseen.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

"Kannattaa ottaa ilo irti talvisemmasta tilanteesta"

Pitkää iloa lumesta ei pääkaupunkiseudulla saada, sillä tuuli kääntyy aamupäivällä puhaltamaan mereltä, ja iltapäivällä lämpötila kohoaa plusasteille.

Meteorologi kertoo, että ensi viikon aikana sää lauhtuu uudelleen, eikä lumisateista ole Etelä-Suomessa tietoakaan huomisen jälkeen.

– Talven ystävien kannattaa ottaa ilo irti talvisemmasta tilanteesta, sillä en tiedä, milloin tämä tapahtuu seuraavan kerran.

Lue myös:

    Uusimmat