Mainos

Etelä-Koreassa taas lisää mers-diagnooseja, kouluja kiinni ja tapahtumia perutaan

Etelä-Korean terveysviranomaiset ovat vahvistaneet viisi uutta mers-koronavirustartuntaa. Nyt tappavan taudin saaneita on Etelä-Koreassa yhteensä 30.

Mers on sarsille sukua oleva koronavirus, joka aiheuttaa pääasiassa vakavan hengitystieinfektion. Sitä pidetään sarsia tappavampana, mutta se ei tartu yhtä herkästi. Virusta vastaan ei ole rokotetta eikä lääkehoitoa.

Eilen maa ilmoitti kahden virustartunnan saaneen ihmisen kuolleen. Kuolemantapaukset ovat ensimmäiset sen jälkeen kun tauti alkoi levitä maassa noin kaksi viikkoa sitten.  

Ihmisiä karanteenissa

Taudin leviämisen pelon vuoksi yli 200 koulua on tänään kiinni. Koulutusministeri Hwang Woo-yean mukaan koulut suljetaan väliaikaisesti, jotta oppilaiden tartunnoilta vältyttäisiin.  

Lisäksi kymmeniä julkisia tapahtumia on peruttu. Kaupungeissa ihmiset varastoivat hengityssuojia ja käsihuuhteita.  

Yli tuhat virukselle joko suoraan tai vällisesti altistunutta ihmistä on sijoitettu karanteeniin.  

Maailman terveysjärjestö WHO on ennustanut tartuntojen määrän kasvavan. Uusia tapauksia ilmenee päivittäin. Tilanne on ollut pahempi ainoastaan Saudi-Arabiassa, jossa virus on tappanut yli 400 ihmistä vuoden 2012 jälkeen.  

Koolle hätäkokous

Etelä-Korean viranomaisia on kritisoitu hitaasta reagoinnista taudin leviämiseen. Presidentti Park Geun-hye on kutsunut koolle hätäkokouksen maan korkeimpien terveysviranomaisten ja terveydenhuoltoalan ammattilaisten kanssa kattavan karanteenistrategian luomiseksi. 

Erityisen kovasti presidentti on kritisoinut viranomaisia siitä, että virustartunnan saaneen miehen annettiin matkustaa viime viikolla Kiinaan lääkäreiden varoitteluista huolimatta. Nyt miestä hoidetaan Kiinassa karanteenissa. 

Etelä-Korean tautiaallon aloittajaksi on jäljitetty 68-vuotias mies, joka diagnosoitiin tämän palattua matkalta Saudi-Arabiasta.  

Mers-koronavirustartunnan on saanut yli 1100 ihmistä maailmanlaajuisesti yli 20 maassa. Valtaosa sekä tartunnoista että kuolemista on ollut Saudi-Arabiassa.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja