Mainos

Mers leviää Etelä-Koreassa: Jo toinen sairaala suljettu ja lainakorkoja alennettu

Jo toinen sairaala on jouduttu sulkemaan Etelä-Koreassa leviävien mers-tartuntojen vuoksi. Sairaalan henkilökuntaa, potilaita ja siellä käyneita vierailijoita on asetettu karanteeniin. 

CNN:n mukaan Medi Heal -sairaala suljettiin sen jälkeen, kun yksi voimakkaasti oirehtinut mers-viruksen kantaja oli käynyt sairaalassa. 

79 potilasta ja 29 henkilökunnan jäsentä on eristetty. Viranomaiset uskovat potilaan ehtineen olla tekemisissä yhteensä 257 ihmisen kanssa sairaalassa ja sen ulkopuolella. 

Kuolleita 11, tapauksia 126 

Etelä-Koreassa on todettu neljä uutta mers-tapausta, kaiken kaikkiaan sairastuneita on nyt 126. Määrä on suurin Saudi-Arabian ulkopuolella, missä huonosti tunnettu tauti todettiin ensimmäisen kerran vuona 2012.

Tähän mennessä maahan kolme viikkoa sitten saapuneeseen tautiin on kuollut 11 eteläkorealaista. Karanteenissa on yli 3800 ihmistä.

Eristyksestä on puolestaan päässyt pois 950 altistunutta sen jälkeen, kun heidät on sairaalatesteissä todettu negatiivisiksi virukselle.

Tilanne on johtanut jo siihen, että Etelä-Korean keskuspankki leikkasi eilen yllättäen lainakorkoja, sillä mers-infektioaallon leviämisen pelätään haittaavan maan talouskasvua ja hillitsevän kulutusta. 

Pankki laski tärkeintä ohjauskorkoaan 0,25 prosenttia 1,5 prosenttiin. 

Matkustamista rajoitetaan

Etelä-Korean presidentti Park Geun-hye ilmoitti aiemmin tällä viikolla peruvansa Yhdysvaltoihin suunnitellun virkamatkansa. 

Mers-aalto on saanut Aasian maat varuilleen. Hongkong ja Macao ovat pyytäneet ihmisiä välttämään tarpeetonta matkustamista Etelä-Koreaan.

Hongkongin yliopisto on myös perunut kansainväliset tapaamiset Etelä-Korean ja Lähi-idän maiden kanssa "lähiviikkojen ajaksi".

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.