Mainos

Kaksi kuoli mers-virukseen Etelä-Koreassa

Etelä-Koreassa mers-koronavirus on aiheuttanut kahden ihmisen kuoleman, vahvistaa maan terveysministeriö.

Kuolemantapaukset ovat ensimmäiset sen jälkeen, kun tauti alkoi levitä maassa kaksi viikkoa sitten.

Kahden viikon aikana virustartunnan on saanut Etelä-Koreassa yhteensä 25 ihmistä. Terveysministeriön mukaan lähes 700 ihmistä on laitettu joko karanteeniin tai erityistarkkailuun, koska he ovat altistuneet virukselle suoraan tai välillisesti.

Mers on sars-virukselle sukua oleva koronavirus, joka aiheuttaa pääasiassa vakavan hengitystieinfektion. Sitä pidetään sarsia tappavampana, mutta vaikeammin tarttuvana. Virusta vastaan ei ole rokotetta eikä lääkehoitoa.

Ensimmäinen mers-koronavirus todettiin Saudi-Arabiassa syksyllä 2012. Tautiin on kuollut noin 430 ihmistä, ja heistä yli 400 juuri Saudi-Arabiassa. Virusta on kuitenkin tavattu yli 20 maassa.

Etelä-Korean presidentti Park Geun-hye on arvostellut terveysviranomaisia riittämättömästä reagoinnista taudin leviämiseen. Erityisen kovasti heitä on kritisoitu siitä, että virustartunnan saaneen miehen annettiin matkustaa viime viikolla Kiinaan lääkäreiden varoitteluista huolimatta. Nyt miestä hoidetaan Kiinassa karanteenissa.

Etelä-Korean tautiaallon aloittajaksi on jäljitetty 68-vuotias mies, joka diagnosoitiin tämän palattua matkalta Saudi-Arabiasta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.