Mers leviää Etelä-Koreassa

Etelä-Koreassa on jälleen todettu uusia mers-virustartuntoja, tällä kertaa 23 kappaletta. Taudin on saanut Etelä-Koreassa kaikkiaan jo 87 ihmistä. Viisi ihmistä on kuollut tautiin.

Etelä-Korean viranomaiset yrittävät parhaillaan tavoittaa ihmisiä, jotka ovat olleet tekemisissä sairastuneiden kanssa ja voivat itse olla saaneet tartunnan. Tänään myös liki 2000 koulua ympäri maata aiotaan sulkea toistaiseksi tartuntojen estämiseksi.

Karanteenissa mersin leviämisen estämiseksi Etelä-Koreassa on tällä hetkellä noin 2300 ihmistä. Suurin osa karanteenissa olevista on kotonaan, mutta osa heistä on myös sairaaloissa tai terveyskeskuksissa.

Mers on koronaviruksen aiheuttama hengitystieinfektio, johon kuolee jopa yli kolmannes sairastuneista. Virusta on tavattu yli 20 maassa. Eniten tartuntoja on todettu Saudi-Arabiassa.

Kaikki Etelä-Koreassa varmennetut mers-tartunnat ovat saaneet alkunsa sairaaloissa tai terveyskeskuksissa. Nyt puhjennut aalto sai alkunsa potilaasta, joka palasi Saudi-Arabiasta toukokuun alussa.

Mers-pelkojen takia Etelä-Koreaan matkoja varanneet turistit ovat tiettävästi peruneet reissujaan. Muun muassa Singapore on ilmoittanut, ettei sieltä tehdä luokkaretkiä Etelä-Koreaan viruksen takia.

 

Lue myös:

    Uusimmat