Mainos

Mers jatkaa leviämistään Etelä-Koreassa – uusin potilas raskaana

Etelä-Koreassa on löydetty jälleen 14 uutta mers-tapausta.

Yksi uusista tartunnoista on todettu raskaana olevalla naisella. Hän sai tartunnan soulilaisessa sairaalassa, jolla on yhteys myös useisiin aiempiin tartuntoihin. 39-vuotiaan naisen tilan kerrotaan olevan vakaa. Aiemmin myös naisen vanhemmilla todettiin mers-tartunta.

Viime päivinä uusia tartuntoja on todettu nimenomaan sairaaloissa hoidossa olleilla potilailla. Yksittäisistä sairaaloista eniten tartuntatapauksia, 55, on todettu Soulin keskustassa sijaitsevassa Samsung Medical Centerissä.

Eteläkorealaiset ovat kritisoineet terveysviranomaisia siitä, etteivät nämä ole onnistuneet estämään uusia tartuntoja. Esimerkiksi useat suuret paikallismediat ovat moittineet hallintoa ja viranomaisia tehottomuudesta. Maassa on kuitenkin parhaillaan käytössä muun muassa laajoja karanteeneja ja esimerkiksi kouluja on suljettu.

Kaikkiaan vaarallisen hengitystieinfektion on saanut Etelä-Koreassa 122 ihmistä. Heistä yhdeksän on kuollut.

Etelä-Korean mers-aalto on laajin taudin pääesiintymisalueen, Saudi-Arabian ulkopuolella tapahtunut. Se sai alkunsa toukokuussa, kun liikemies toi tartunnan mukanaan Lähi-idän matkalta. Hän vieraili ennen mers-diagnoosia oireidensa takia useissa terveyskeskuksissa, ja tartunta levisi sitä myötä laajalle.

Mers on sarsille sukua oleva koronavirus. Ihmisessä mers tavattiin ensi kertaa vuonna 2012. Sen jälkeen tartuntoja on Maailman terveysjärjestön WHO:n mukaan todettu 1 271 ja mersiin on kuollut 448 ihmistä.
Mersiin ei tunneta parannuskeinoa eikä siihen ole rokotetta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.