Mainos

Etelä-Korea saattaa ottaa käyttöön uuden veron – maassa on eniten robotteja koko maailmassa

Teollisuuden robotteihin investoiminen ei jatkossa ole yhtä kannattavaa Etelä-Koreassa, jos maassa otetaan käyttöön uusi yrityksille suunnattu robottivero.

Etelä-Korea saattaa ottaa ensimmäisenä maana maailmassa käyttöön robottiveron, sillä robottien pelätään vievän työpaikkoja ihmisiltä. Uuden ehdotuksen myötä verohelpotuksien määrää vähennettäisiin yrityksiltä, jotka sijoittavat automatisoituun laitteistoon.

Kyseessä ei ole suora vero roboteille, mutta Etelä-Korean hallinto pyrkii tekemään teollisuuden robotteihin sijoittamisesta vähemmän houkuttelevaa.

Etelä-Koreassa on maailman suurin keskittymä robotteja: jokaista 10 000 työntekijää kohden maasta löytyy 531 teollisuuden monitoimirobottia.

Tällä hetkellä automaatioon investoivat yritykset saavat Etelä-Koreassa 7 prosentin alennuksen yritysveroonsa. Uuden ”robottiveron” myötä alennusprosentti olisi enää vain 2 prosenttia.

Työttömyys Etelä-Koreassa on tällä hetkellä korkeimmillaan 17 vuoteen, kun työttömien määrä on noin 1,17 miljoonaa. On kuitenkin vaikeaa sanoa, onko työttömyys yhdistettävissä suoraan automaation lisääntymiseen ja robottien yleisyyteen.

Lähde: Mashable


***

1:21

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.