Mainos

Etelä-Korea kiristi lentolakejaan “pähkinäraivon” seurauksena

Etelä-Korea on kiristänyt kurittomia lentomatkustajia koskevia lakejaan niin kutsutun pähkinäraivotapauksen jälkeen, joka vei korealaisen lentoyhtiön johtajan tyttären, Heather Chon vuodeksi vankilaan, brittien yleisradioyhtiö BBC uutisoi.

Uusien lakien mukaan matkustajien tulee maksaa korkeammat sakot, mikäli he häiritsevät lentäjää. Liikenneviranomaisten mukaan lakeja päivitettiin kansalaisten pyynnöstä.

Cho todettiin syylliseksi viime vuoden helmikuussa, kun hän käski lähtemässä olleen lentokoneen takaisin portille. Syynä oli se, että Cholle oli tarjoiltu pähkinöitä, joita hän ei halunnut. Lisäksi pähkinät oli tarjoiltu liian rahvaanomaisesti pussista eikä lautaselta.

Tapaus herätti paljon huomiota ympäri maailmaa, mutta Etelä-Koreassa alkoi keskustelu elitismistä ja korealaisista yrityksistä, joita johtavat pääasiassa tietyt suvut. Näin oli myös Chon tapauksessa.

Uuden lain nojalla lentäjää kesken lennon häiritsevää voi odottaa jopa viiden vuoden vankeus tai 50 miljoonan wonin eli noin 35 000 euron sakot. Aikaisemmin vastaavasta toiminnasta ei voinut saada vankeutta ja sakkokin oli vain 5 miljoonan wonin eli noin 3 500 euroa.

Myös lentohenkilökuntaa painostetaan nyt luovuttamaan huonosti käyttäytyvät matkustajat poliisille, sillä muuten heitä uhkaa 10 miljoonan wonin sakko.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.