Etelä-Korea aikoo keskustella ydinaseharjoituksista Yhdysvaltojen kanssa

Jännitteet Korean niemimaalla kiristyvät – tutkija arvioi, miten tilanne Pohjois-Korean ja Etelä-Korean välillä kehittyy 12:16
Katso myös: Jännitteet Korean niemimaalla kiristyvät – tutkija arvioi, miten tilanne Pohjois-Korean ja Etelä-Korean välillä kehittyy

Presidentti Yoonin mukaan Yhdysvallat on suhtautunut ydinaseharjoitukseen "aika positiivisesti".

Etelä-Korean presidentti Yoon Suk-yeol on kertonut Chosun Ilbo -lehden haastattelussa, että maa aikoo keskustella Yhdysvaltojen kanssa ydinaseharjoituksesta.

Yoon sanoi haastattelussa, ettei Yhdysvaltojen ydinasesateenvarjo ja -pelote riitä enää rauhoittamaan Etelä-Koreaa.

– Ydinaseet kuuluvat Yhdysvalloille, mutta meidän täytyy tehdä suunnittelu, tiedonjakaminen, harjoitukset ja koulutus yhdessä, Yoon sanoi.

Yoon lisäsi vielä, että Yhdysvallat on suhtautunut ideaan "aika positiivisesti".

Pohjois-Korea haluaa lisätä ydinaseiden määrää eksponentiaalisesti

Yoonin haastattelu julkaistiin vain päivä sen jälkeen, kun Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un ilmoitti haluavansa maansa lisätä ydinaseidensa määrää eksponentiaalisesti.

Pohjois-Korea teki ohjuskokeita viime vuonna lähes kuukausittain, ja se testasi myös edistyneintä mannertenvälistä ballistista ohjusjärjestelmäänsä.

Nykyisen presidentti Yoonin aikana Etelä-Korea on tehostanut sotaharjoituksia Yhdysvaltojen kanssa. Etelä-Korea ja Yhdysvallat ovat varoittaneet jo kuukausien ajan, että Pohjois-Korea valmistelisi seitsemättä ydinkoetta.

Pohjois-Korean Kim Jong-un valvoi ohjuskoetta tyttärensä kanssa 1:10
Katso myös: Pohjois-Korean Kim Jong-un valvoi ohjuskoetta tyttärensä kanssa

Lue myös:

    Uusimmat