Etelä-Afrikassa tutkitaan merkillistä tapausta: 21 teiniä löydettiin kuolleina baarista, uhreilla ei ole näkyviä vammoja

Etelä-Afrikassa poliisi tutkii sunnuntain vastaisena yönä tapahtuneita mystisiä kuolemia baarissa East Londonin kaupungissa. Kuolleita on 21, joista nuorin oli 13-vuotias ja vanhin 17-vuotias, kertoi poliisiministeri Bheki Cele BBC:n mukaan.

Yksityiskohtainen lista uhreista ei tosin vielä ole valmistunut. Aiemmin eräissä lähteissä kuolonuhrien kerrottiin olleen 18–20-vuotiaita.

Viranomaiset ovat sulkeneet kuolinsyystä pois joukkopaniikin, koska kuolonuhreilla ei ollut näkyviä vammoja. 17 nuorta löydettiin kuolleina baarin sisältä, kun taas neljä kuoli sairaalassa.

Kolmisenkymmentä ihmistä oli sairaalassa hoidossa. Heillä todettiin viranomaisten mukaan selkäkipua, puristavaa tunnetta rinnassa, oksentelua ja päänsärkyä.

Kahta lukuun ottamatta kaikki pääsivät sairaalasta kotiin sunnuntaina.

Jotkut eloonjääneet ovat kertoneet voimakkaasta ja tukahduttavasta hajusta täpötäydessä kaksikerroksisessa rakennuksessa

– Yritimme liikkua tungoksen läpi huutaen "päästäkää meidät läpi", ja toiset huusivat "kaverit, me kuolemme" ja "me tukehdumme" ja "tuolla on ihmisiä, jotka eivät pysty hengittämään", 19-vuotias Sinovuyo Monyane kertoi uutistoimisto AFP:lle.

Lue myös: