Tässä hotellissa tehtiin useita murhia sekä itsemurhia – Los Angelesissa sijaitseva hotelli tunnettiin kuoleman hotellina

2:33
Elisa Lamin ruumis löydettiin Cecil-hotellin vesitankista vuonna 2013. Viimeinen video hänestä meni viraaliksi ympäri maailmaa.

Nyt jo toimintansa lopettanut Cecil-hotelli avattiin vuonna 1927. Sittemmin hotellista tuli surullisen kuuluisa, sillä Los Angelesin huonomaisella alueella sijaitseva hotelli tunnettiin useista hämäräperäisistä katoamisista, kuolemista ja henkirikoksista.

Tapauksen karmivat yksityiskohdat nousivat uudestaan pinnalle, kun Netflixin tuore dokumentti Crime Scene: The Vanishing at the Cecil Hotel valotti traagisen tapahtuman taustoja.

Hotelli Cecil oli huonossa maineessa jo ennen kuin nuori opiskelija katosi ja löydettiin alastomana vesitankista. Siellä tehtiin todistetusti ainakin 16 erilaista henkirikosta.

Hotellin entinen johtaja Amy Price väittää The Vanishing at the Cecil Hotel -dokumentissa, että kymmenen vuoden aikana hotellissa kuoli jopa 80 ihmistä.

Näitä asioita et tiennyt Cecil-hotellista. 

1. Sarjamurhaaja Richard Ramirez yöpyi hotellissa

Sarjamurhaaja Richard Ramirez piinasi Los Angelesia keväästä 1984 elokuuhun 1985.

Ramizer sai tuomion muun muassa 13 murhasta ja viidestä murhan yrityksestä. Ramirez asui Cecil-hotellin ylimmässä kerroksessa, ja poliisiraporttien mukaan Ramirez heitti veriset vaatteet hotellin roskakoriin ja käveli aulaan alasti tai alusvaatteisillaan. 

2. Tunnistamattomat hotellivieraat

Ensimmäinen tunnettu itsemurha tapahtui hotellissa vuonna 1931, kun W. K. Norton -niminen mies löydettiin kuolleena huoneestaan nautittuaan myrkkykapseleita. Hän oli kirjautunut hotelliin nimellä "James Willys". 

Cecil-hotellin itsemurhatapauksilla olikin yhteyttä juuri se, että monet kirjautuivat sisään keksityillä nimillä. Kaikkia hotellissa itsemurhan tehneitä ei ole vieläkään tunnistettu. 

3. Dorothy Jean Purcellin tapaus

Vuonna 1944, 19-vuotias Dorothy Jean Purcell kirjautui hotelliin 38-vuotiaan miesystävänsä Ben Levinen kanssa. Raporttien mukaan Dorothy ei tiennyt olevansa raskaana, kunnes eräänä iltana hän synnytti Cecil-hotellissa pienen pojan.

Dorothy uskoi pojan olevan kuollut, joten hän heitti vastasyntyneen ulos ikkunasta. Dorothy pidätettiin, mutta myöhemmin nainen sai sairaalassa psykiatrista hoitoa. 

4. Pauline Ottonin itsemurha

Pauline Otton -niminen nainen hyppäsi Cecil-hotellin ikkunasta kuolemaan vuonna 1962, kun oli riidellyt miehensä kanssa. Pauline heittäytyi ikkunasta suoraan jalankulkijan päälle, joten myös 65-vuotias George Giannini menetti henkensä.

5. Mustan Dahlian surma 

Elizabeth Shortin surma on yksi Hollywoodin tunnetuimmista tapauksista. Vuonna 1947 naisen ruumis löydettiin kahdessa osassa Cecil-hotellin läheisestä puistosta. 22-vuotias näyttelijä oli muuttanut Kaliforniaan haaveidensa perässä.

Cecil Hotel oli siihen aikaan tunnettu maamerkki, mutta ei ole todisteita siitä, että Short olisi yöpynyt hotellissa. On kuitenkin spekuloitu, että hän kävi hotellin baarissa ennen murhaa. 

6. Itävaltalaisen sarjamurhaajan majapaikka

Jack Unterweger oli itävaltalainen sarjamurhaaja, joka murhasi 12–15 ihmistä. Unterweger asui Cecil-hotellissa 1990-luvulla omien sanojensa mukaan siksi, että sarjamurhaaja Richard Ramirezilla oli siihen yhteys. Sinä yönä, kun Unterwegerin elinkautinen vankeusrangaistus astui voimaan, hän tappoi itsensä. 

Uskaltaisitko silti yöpyä kauhujen hotellissa? Vuonna 2016 hotellissa alkoi 100 miljoonan dollarin peruskorjaus, mutta se on edelleen pois käytöstä. Tilat remontoidaan tulevaisuudessa mahdollisesti asuinhuoneistoiksi. 

Lähteet: BBC, The Sun, Radiotimes.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja