Etäopetus uuvutti floridalaisopettajan – avautui stressistään tunteikkaalla videolla: "Emme jaksa näin loputtomiin"

Vanhemmat lähettivät lukiolaisen kouluun, vaikka tällä oli koronavirustartunta – 30 oppilasta karanteeniin 1:45
Näin kävi, kun vanhemmat lähettivät lukiolaisen kouluun, vaikka tällä oli koronavirustartunta.

Yhdysvaltalaisopettaja purkaa tuntemuksiaan etäopetuksen aiheuttamasta stressistä tunteikkaalla videolla. Aiheesta kertoo muun muassa Abc News.

Floridalainen opettaja Terry Kinder jakoi syyskuussa Facebookissa videon, jolla hän kertoi, miten paljon paineita koronaviruksesta johtuva etäopetustilanne aiheuttaa opettajille. 10. syyskuuta kuvaamallaan videolla Terri istuu kyynelehtien auton ratissa koulun parkkipaikalla ennen oppitunnin alkua ja purkaa turhautumistaan koulupiirin asettamiin vaatimuksiin verkko-opetuksen suhteen. Hän kokee, että vaatimuksia tulee koko ajan lisää. Hän kokee, että opettajat eivät saa tarpeeksi tukea työhönsä, jossa on jo muutenkin tarpeeksi paineita.

– Emme jaksa näin loputtomiin, hän kertoo videolla.

– Lapsemme ansaitsevat parempaa kuin tämä. Me ansaitsemme parempaa kuin tämä. Tämä ei vain toimi näin. Olen mieluummin rehellinen ja sanon kaiken suoraan ja yritän saada aikaan muutosta. Silloin voin ainakin sanoa, että yritin, ennen kuin lopetan.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä

Etänä 160 oppilasta

Terry opettaa Bellview'n yläkoulussa Floridassa yhteiskuntaoppia. Hän on työskennellyt opettajana kuusi vuotta. 

Terryn koulu meni kiinni maaliskuun puolivälissä koronaviruspandemian takia. Terri kertoo, että hänen opetuksessaan on etänä yhteensä 160 oppilasta niiden lisäksi, jotka nyt tulevat koululle.

Vielä maaliskuussa Terry oli ollut varsin toiveikas etäopetusmuodon suhteen. Aika pian kävi ilmi, että verkko-opetus oli haasteellisempaa kuin hän oli kuvitellut.

Videon lisäksi avoin kirje ongelmista

Tunteikkaan videon ohella Terri julkaisi avoimen kirjeen, joka on osoitettu hänen koulupiirilleen. Hän toivoo, että teknisiin ongelmiin, kokeiden järjestämiseen säännösten mukaisesti sekä oppilaiden työkuormaan saataisiin jonkinlaista helpotusta. Hän kertoo, että hän ja monet hänen kollegansa ovat murtumassa henkisesti verkko-opetuksen tuomien paineiden alle.

– Olen väsynyt ja lähellä romahtamista. Kaikista meistä tuntuu kuin hajoaisimme näiden verkko-opetukselle asetettujen odotusten alle, Terry kirjoittaa kirjeessään.

Terry tuskailee sitä, että heidän on pakko järjestää oppilaille standardien mukaisia kokeita, vaikka teknologia asettaa omat rajoituksensa. Hän on turhautunut siihen, että opettajien odotetaan valvovan testejä ja pitävän niitä yhtä täsmällisesti, vaikka koeympäristöä ei pysty valvomaan. Kaikki eivät esimerkiksi voi pitää kameraa päällä teknisten ongelmien takia eikä hän opettajana voi olla varma, että oppilaat eivät käyttäisi kokeissa apuvälineitä.

Terriä huolettaa se, miten hänen pätevyyttään opettajana arvioidaan, kun oppilaiden kanssa kommunikointi on etäopetuksen vuoksi heikommissa kantimissa. Moni oppilas myös tuntuu jättävän koulutyöt palauttamatta, vaikka hän antaa niihin lisäaikaa ja muistuttaa niiden palauttamisesta. Jotkut saattavat kirjautua sisään ja aloittaa oppituntilähetyksen, mutta lähteä puuhailemaan omiaan. Terri kertoo, että hyvin moni oppilas on reputtanut kokeet verrattuna siihen aikaan, kun oppilaat olivat lähiopetuksessa. On vaikeaa varmistaa, että oppi menisi perille tietokoneruutujen kautta. On myös jotain oppilaita, joista ei ole kuultu mitään yli kuukauteen, vaikka lukukausi on alkanut. 

Jos julkaisu ei näy, voit lukea sen täältä.

Osa koulupäivästä kuluu ratkottaessa teknologiaongelmia ja sekin turhauttaa, hän toteaa. Terristä tämä on ongelmallista, koska hän ei ole IT-asiantuntija eivätkä avuksi kaikkiin ongelmiin riitä YouTuben opetusvideot. 

Terri kertoo, että etäopetuksessa oleva oppilaat eivät usein pysty istumaan paikallaan hiljaa edes kymmentä minuuttia. Joskus he kaitsevat tunnilla ollessaan nuorempia sisaruksiaan tai poistuvat käydäkseen asioilla vanhempiensa kanssa. Näin ollen koko luokan opettaminen on vaikeampaa.

– Vanhemmat huutavat lapsilleen, vauvat itkevät, taaperot juoksentelevat kameran ympärillä ja kirjoittavat siansaksaa keskustelukenttään. Oppilaat katsovat Netflixiä, juovat, syövät, leikkivät lemmikkiensä kanssa tai juoksevat sisarustensa perässä. Tämä ei ole luokkahuone, vaan painajainen.

Moni samaistunut hänen huoleensa

Terrin avautuminen on saanut huomiota mediassa ja hän kertoo saaneensa tunteikkaasta avautumisestaan paljon viestejä muilta opettajilta. Nämä ovat samaistuneet hänen turhautumiseensa ja kertoneet hänelle omia kokemuksiaan.

– Tuntuu, että olin tuolloin katkeamispisteessä. En ollut koskaan kuvannut itseäni järkyttyneessä tilassa. En aavistanut, että alkaisin itkeä, Terri kertoi Good Morning America -ohjelmalle.

– Tuntuu kuin pettäisin oppilaani, koska en voi olla heidän kanssaan läsnä samalla tapaa kuin luokkahuoneessa.

Toimenpiteisiin on ryhdytty

Abc Newsin mukaan Terry on hiljattain puhunut koulun johtokunnan kanssa tavoista, joilla etäopetuksen käytettävä teknologia saataisiin toimimaan paremmin. Sittemin Terry on päässyt mukaan kehittämään teknologiaratkaisuja toimivammiksi. Terri toivoo, että myös luokkakokoja saataisiin tulevaisuudessa pienennettyä ja arvostelukriteereitä muutettua pandemiatilanteeseen sopivammiksi ja että vähävaraisemmille oppilalle saataisiin hankittua halvemmat nettiyhteydet, koska nykyiset yhteydet eivät joissain tapauksissa toimi.

Terri ei halua kenenkään oppilaansa vanhemman ajattelevan, että hän ei haluaisi opettaa heitä etänä. Hän haluaa vain muutosta opetusolosuhteisiin.

Lähteet: Abc News, Fox News

Lue myös:

    Uusimmat