Et ole velkaa kenellekään! Näitä elämänvalintoja ei tarvitse perustella

Et ole kenellekään velkaa selontekoa sinkkuudestasi tai siitä, miksi sanoit ”ei”.

Lifehack.org keräsi yhteen asiat, joita sinun ei tarvitse selitellä kenellekään.

Sinun ei tarvitse selitellä…

Miten asut

Asutko äitisi kanssa, ex-miehesi naapurissa tai hänen kämppiksenään? Ostitko kalliin kolmion, vaikka asut yksin? Asumisjärjestelyillesi on syy, jota muut eivät välttämättä tiedä, eikä heidän tarvitsekaan. Kyseessä ei ole heidän elämänsä.

Prioriteettejasi elämässä

Vain sinä tiedät, mitkä asiat elämässä tekevät sinut onnelliseksi. Kenties perheesi nauttii noutopizzaa joka perjantai, tai haluat tehdä töitä freelancerina. Se, missä tärkeysjärjestyksessä asiat ovat, ei kuulu kenellekään. Älä siis sinäkään ihmettele muiden valintoja.

Mikset pyydä anteeksi

Saat olla eri mieltä muiden kanssa. Sinun ei tarvitse pyydellä anteeksi mielipiteitäsi tai sitä, että olet eri mieltä muiden kanssa. Sinun ei myöskään tarvitse pyydellä anteeksi ihmisiltä, joita ei kiinnosta kuulla asiaasi, perustelujasi tai edes anteeksipyyntöäsi.

Miksi vietät aikaa yksin

Kaikkiin kissanristiäisiin, ravintolailtoihin tai illanistujaisiin ei ole pakko mennä. Jos viihdyt itsesi seurassa, saat olla myös itseksesi: ystävien seuralle saa sanoa ”ei kiitos”, eikä yksiolo tee sinusta erakkoa, jonka täytyy selitellä käytöstään muille.

Erimielisyyttäsi

Jos tuttava puhuu intohimoisesti inhoamasi asian puolesta, sinun ei tarvitse olla samaa mieltä. Jos nyökyttelet tuomitsemisen pelossa, teet hallaa itsellesi. On parempi olla kohteliaasti eri mieltä ja poistua sitten tilanteesta. Asioista ei myöskään ole pakko keskustella: voit vain ilmoittaa erimielisyytesi ja lähteä.

Sanaa "ei"

Saat sanoa "ei" myös silloin, kun sille ei ole mitään kunnollista syytä. Jotkut ihmiset sanovat "ei" kaikelle, mikä ei auta heitä elämäntavoitteen saavuttamisessa. Sinunkaan ei tarvitse suostua asioihin, jotka eivät oikeasti kiinnosta tai innosta sinua lainkaan: sinun ei tarvitse lähteä kenenkään kanssa treffeille vain siksi, että he sattuivat kysymään. Jos et tunne kipinää, sitä on turha lähteä sytyttelemään puolipakolla.

Fyysistä olemustasi

Saata olla pitkä, lyhyt, tanakka, solakka tai sopusuhtainen tötterö – kehosi ulkomuoto ei kuulu kenellekään, eikä sitä tarvitse selitellä. Piste.

Ruokavaliotasi

Sinä tiedät, miksi syöt, kuten syöt. Et ole kenellekään velkaa selitystä siitä, miksi ostit taas suklaata, ja mikset jo ole vaihtanut vehnäleipää ruisleipään. Sinä tiedät, mikä sopii sinulle. Muut voivat huolehtia omista vatsoistaan.

Seksielämääsi

Jos se tapahtuu yhteisymmärryksessä kahden aikuisen välillä, se ei kuulu muille.

Uravalintojasi

Se, että teet paljon töitä, tai vastaavasti panet aina perheesi töiden edelle, on sinun oma asiasi. Kenelläkään ei ole oikeutta tulla neuvomaan, kumpi juuri sinulle on tärkeämpää. Sinä itse tunnet työmääräsi ja sen, miksi teet töitä kuten teet.

Uskonnollisuuttasi

Uskonasioita ei tarvitse perustella, olit sitten kristitty, buddhalainen, juutalainen tai ateisti. Kirkkoon kuuluminen ei myöskään kuulu muille. Mikäli uskonnollisuutesi ärsyttää jotakuta, se on hänen ongelmansa.

Sinkkuna olemistasi

Sinkkuna oleminen ei ole ongelma tai vika. Sinkun ei tarvitse selitellä vuosien sinkkuuttaan. Samalla tavoin sinun ei tarvitse selitellä, miksi olet ollut jo vuosia kihloissa menemättä naimisiin, tai mikset ylipäätään aio mennä naimisiin.

Kunnioitus on kaksisuuntainen tie: muistathan, ettei sinullakaan ole oikeutta vaatia muita selittelemään elämäänsä sinulle!


Lähde: Lifehack.org

Lue myös:

    Uusimmat