Et ole ainoa! Suomalaiset haaveilevat Sen Oikean löytämisestä eniten

Rakkauden löytäminen – sekä sen säilyttäminen ja suoranainen kukoistaminen – lukeutuvat suomalaisten suurimpiin haaveisiin. Sen Oikean perään haikailtiin, lapsista haaveiltiin ja omaa henkistä hyvinvointia kovasti pohdittiin. Lue, millaisia haaveilijoita AVAn lukijat ovat ihmissuhteiden rintamalla. Oletko yksi heistä?

"Lyhyesti ja ytimekkäästi: mä haluan miehen!"

AVAn kattavan kyselyn perusteella 53 prosenttia vastanneista haaveilee lottovoiton, loistavan uran sekä punaisen mökin ja perunamaan sijasta rakkaudesta ja henkisestä hyvinvoinnista: huomattavasti suurin osa kertoi haaveittensa liittyvän vahvasti ihmissuhteisiin tai henkiseen puoleen.

TOP 3: Tästä suomalaiset haaveilevat

1. Haaveet liittyvät ihmissuhteisiin tai henkiseen puoleen (53 prosenttia vastanneista)

2. Haaveet ovat realistisia (17 prosenttia)

3. Haaveet ovat salaisia (10 prosenttia)

Kyselyyn vastanneet jakautuivat kuitenkin eri lippulaivoihin: osa toivoi löytävän Sen Oikean vierelleen, jonka kanssa voisi jakaa ilot ja surut. Osa puolestaan halusi löytää suhteelleen vakauden ja aloittaa perheen perustamisen, kun taas jotkut havittelivat enemminkin omaa hyvinvointiaan. Kuitenkin kaikista eniten sana "rakkaus" tuntui olevan monien huulilla.

"Niin yksinkertainen ja kaikenkattava ajatus kuin miehen ja naisen välinen rakkaus. Toivoin siis parisuhdetta ja toista ihmistä vierelleni."

"Ihmissuhteet on itselleni ehkä tärkeimpiä asioita elämässä, yksin ei ole aina hyvä olla, saat iloa, rakkautta ja kaikkea muuta rakkailtasi sekä muutakin sisältöä ihmissuhteiden kautta elämääsi. Tärkeimmät ihmissuhteet ovat perhe ja ystävät minulle, niiden takia jaksaa eteenpäin vaikka "aurinko ei aina paistaisikaan". Kunnon ihmissuhdetta ei voi ostaa rahalla, se pitää ansaita ja se kestää olemalla aito itsensä."

Missä oikein olet, Se Oikea?

Millaisia haaveita sinulla on? -kyselyyn vastanneista moni puhui eritoten Sen Oikean löytämisestä: sitä oikeaa kumppania tai unelmien prinssiä ei ollut löytynyt vielä omaan kainaloon. Toiveikkuus kuitenkin tuntui kytevän: satumaisiin kohtaamisiin saa ja kannattaa uskoa.

"Haaveilen Sen Oikean löytämisestä ja oikean rakkauden kokemisesta... oma rakas jonka kanssa voisi jakaa osan muita haaveita ja unelmia sekä toteuttaa niitä."

"Haluaisin löytää Sen Oikean, ihmisen jonka kanssa viettää loppuelämä yhdessä. Haaveilen aina vaan siitä vuosisadan rakkaustarinasta... kaipa se vielä elämässäni toteutuu kun vain tarpeeksi jaksan uskoa!"

"Haaveeni on hyvin simppeli ja koskettaa varmaan monia muitakin. Haaveilen nimittäin vakaasta ja turvallisesta parisuhteesta: siitä, että vaikeinakin hetkinä joku olisi vierellä tukemassa ja että aina olisi olemassa joku, joka rakastaa juuri sellaisena kuin olen. Haaveeni ei todennäköisesti ihan lähiaikoina toteudukaan..."

"Haaveeni liittyvät ihmissuhteisiin ja henkiseen kehitykseeni, kuten tosirakkauden löytämiseen, naimisiinmenoon, itsetunnon vahvistumiseen ja onnellisuuteen."

"Haaveilen löytäväni sydänystävän, jolle voisi kertoa lähes kaikki asiat ja johon voisi luottaa."

Osa olikin jo löytänyt ehdokkaita rakkausrintamalleen.

"Olen palavasti rakastunut ja toivon rakkauteni kohteen tuntevan samoin minua kohtaan. Meillä olisi varmasti hyvin hellä ja suloinen suhde."

"Olen tutustunut ihanaan mieheen josta haaveilen pitkäaikaista seurustelukumppania vaikka koko elämän kestävää."

Perheen perustaminen vakinaisissa suhteissa olevien toive

Etenkin naisten vastauksista kävi ilmi, että tulevasta jälkikasvusta ja vasemman nimettömän rengastamisesta haaveiltiin.

"Tällä hetkellä haaveilen omasta lapsesta. Siihen on montakin syytä: haluaisin kasvattaa lapseni ja näyttää hänelle asioita, joita olen itse oppinut elämässä. Haluaisin hämmästyä siitä, kuinka viisas oma lapseni voi olla – kuten toisten lapsia hämmästellään. Haluaisin kotiini ihmisen, jota rakastaa ja opastaa elämässä. Juuri muusta en nyt haaveile, vaikka en toki istu vain ajattelemassa mahdollista lasta. Huomaan kuitenkin, että teen kaikenlaista ajatellen, että tätä lapsenikin voisi sitten tehdä. Tiedostan kuitenkin, että kaikki eivät saa lasta ja saatan hyvin olla yksi heistä. Siksi haaveilu on suloisen kipeää."

"Minulla on monenlaisia haaveita: haaveilen saavani käännettyä poikaystäväni pään avioliiton suhteen. Haluaisin päästä jo aviovaimoksi, vaikka onhan avovaimonakin hyvä olla, mutta olisihan siinä pieni ero. Ja totta kai haaveilen perheen lisäyksestä myös, vaikken sen aika olekaan vielä. Haaveilen myös löytäväni unelma-ammatin, jota voin tehdä sitten "isona"."

"Kihlautuminen avokin kanssa ja siitä vuoden sisällä naimisiin. Oma vanha talo maalla, jota saa laittaa ja rempata. Yhteinen lapsi kruunaisi kaiken."

"Nykyään haaveeni liittyvät ihmissuhteisiin, ennen olin kovin kevytkenkäinen ja rakastin bileitä, juhlia, haaveeni olivat silloin kovin suuria jotka liittyivät lähinnä tulevaisuuteen, rikkaisiin miehiin, huippuduuniin, matkustamiseen yms.. Sitten tulin ehkäisystä huolimatta raskaaksi ja minua odottaa yksinhuoltajan arki, joka muutti haaveeni. Laittoi elämän realistiselle pohjalle, haaveenani on että lapseni isä olisi mukana arjessa, ettei lapseni tarvitsisi kasvaa ilman isää. Toki haaveeni taitaa jäädä haaveeksi, vaikka lapsen isä ennen kuului elämääni ja oli tärkeä osa sitä, niin raskauteni myötä tämä isä henkilö on laittanut omassa elämässään asiat "tärkeysjärjestykseen" ja minä tulevan lapseni kanssa en kuulu siihen. Haaveilen tasaisesta tulevaisuudesta ja siitä että lapselleni tulisi joskus olemaan oikein hyvä isä-hahmo ja miehen malli."

"Takana pitkä avioliitto ja halu jatkaa vielä pitkäääään!"

Ihmissuhteet ovat hankalia

Joskus Se Oikea olikin ollut täysin väärä. Myös rikkinäiset ihmissuhteet ja kariutuneet seurustelusuhteet herättivät toiveita erilaisesta tulevaisuudesta.

"Olisi varmasti järkevä haaveilla taloudellisesta näkökulmasta, mutta toisaalta… Olemme mieheni kanssa on/off-suhteessa. Raha-asiat ovat ehkä suurin yksittäinen riidan aihe, yllätys. Toivoisin että voisimme vihdoinkin päättää jatkammeko yhdessä vai erikseen. Molemmat ovat ihan loppu, mutta rakkaus ilmeisesti pitää meidät vielä yhdessä, koska kumpikaan ei oikein jaksa enää yrittääkään. Olen valmis vaikka päästämään rakkaani menemään, jos se vain tekee hänet onnelliseksi! En kestä nähdä kuinka hän kärsii vaikeassa suhteessamme. Tulen rakastamaan häntä kuitenkin aina..."

"Haaveilen siitä, että saisin korjattua välit omiin poikiin. Ovat isän toimesta niin aivopestyjä kun otin ja lähdin pois surkeasta parisuhteesta."

"Haaveilen, että saisin rakastamani ihmisen mun kanssa elämään loppuelämäksi, tähän asti kaikki parisuhteet ovat kariutuneet, juuri saamani ADHD diagnoosi selittääkin sen et parisuhteet ovat siksi olleet todella haastavia."

"Haaveeni on päästä ihmisen luo joka minua arvostaa ihmisenä, ja antaa minulle elintilaa. Hän asuu niin kaukana että me emme voi tavata kuin kerran vuodessa ja silloinkin, minulle ollaan vihaisia kun lähden. Vaan minua ei estä kukaan lähtemästä. On minulla täälläkin ystäviä ei sen puoleen vaan he ovat vain ystäviä."

Sisäisen rauhan ja onnellisuuden perässä

Rakkauden, kumppanuuden ja perhe-elämän ohella haaveiltiin myös henkisestä hyvinvoinnista. Kyselyyn vastanneet halusivat kehittyä ihmisinä, löytää tasapainon ja onnen.

"Haaveeni liittyy henkisyyteen, koska tuntuu kuin jotain puuttuisi. Haluan sen aukon täyttyvän ja tiedän sen olevan henkinen aukko."

"Haluaisin että kaikki maailman ihmiset hyväksyisivät minut tällaisena kun olen. Koska niin minäkin olen aina yrittänyt tehdä ja yritän edelleen, mutta silti joukosta löytyy lapsellisia ja kaksinaamaisia ihmisiä aina jotka eivät ajattele kuin omaa etuansa, napaansa ja sitä miten heillä menee. Tiedän myös että ihmiset ovat erilaisia, mutta haluaisin että ihmiset muistaisivat sanoa toisillensa useammin hyviä ja positiivisia asioita eikä aina puhuisi selän takana ja olisi niin julmia toisiansa kohtaan, ja osaisi arvostaa toista sellaisena kun on."

"Näen silloin tällöin näkyjä sekä henkiä. Toiveeni liittyvät siihen, että saisin vastauksen, miksi näen näitä, joita kovin moni ei näe tai tunne. Toisinaan taas toivon, että tämä "lahjani" katoaisi. Toisaalta taas olen siihen tyytyväinen."

"Haaveilen kolmesta peräkkäisestä vapaapäivästä ja ajasta vain itselleni. Toimin puolisoni omaishoitajana ja töitä on 24 tuntia vuorokaudessa kaikkina päivinä. Kolmeen vuoteen ei minulla ole ollut yhtään vapaapäivää lomista puhumattakaan. Työehtosopimuksen mukaan omaishoitajalla on oikeus kolmeen (3) vapaapäivään kuukaudessa, mutta itse on järjestettävä sijaishoito hoidettavalleen, se onkin iso ongelma kun niitä sijaishoito paikkoja on vähän ja nekin aina täynnä!"

"Haaveeni on saavuttaa sisäinen rauha ja olla onnellinen."

Lue myös:


AVA

Lähde: AVAn kysely 2013: kyselyyn vastasi yhteensä 4759 henkilöä.

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja