Et kai juo samasta vesipullosta uudestaan ja uudestaan? Sama kuin nuolisit vessanpönttöä

Kannatko aina samaa vesipulloa laukussasi tai treenikassissasi? Ei ehkä kannattaisi, jos pelkäät pöpöjä.

Olet varmasti lukenut monesti kehotuksista, kuinka sinun tulisi kantaa aina vesipulloa mukanasi, jotta varmasti joisit päivän aikana tarpeeksi vettä.

Moni kantaa laukussaan muovista vesipulloa. Tämä tapa on kuitenkin hyvinkin epähygieeninen, jos sorrut täyttämään samaisen pullon aina uudestaan.

Treadmillreviewsin teettämän selvityksen mukaan samaisesta vesipullosta juominen on sama asia, kuin nuolisit vessanpöntön kantta.

Pesemätön vesipullo kuhisee pöpöjä

Selvityksessä analysoitiin urheilijoiden vesipulloja, joita he olivat käyttäneet viikon verran. Kävi ilmi, että enimmillään yhdessä pullossa oli 900 000 bakteeripesäkettä neliösenttimetriä kohden – eli enemmän kuin tavallisessa vessanpöntön kannessa. Vesipullosta juominen oli myös pahempaa kuin se, että pistäisit suuhusi koiranlelun.

Kaikki bakteerit eivät kuitenkaan ole pahasta: osa on harmittomia, osa jopa hyväksi. Tutkijat pistivät kuitenkin merkille, että jopa 60 prosenttia näistä vesipullossa piilevistä pöpöistä voi tehdä sinut kipeäksi – joten jos olet viime aikoina niiskuttanut, mieti, voisiko syypäänä olla likainen vesipullosi.

Jos haluat välttää pöpöt, pese vesipullosi säännöllisesti lämpimällä vedellä ja astianpesuaineella. Jos sinulla on pesun kestävä muovipullo, pese se suosiolla astianpesukoneessa. Selvityksen tekijät suosittelevat myös vaihtamaan muovipullon ruostumattomasta teräksestä tehtyyn pulloon.

Tärkeintä kuitenkin on, että peset juomapullosi säännöllisesti.

Iskikö kaamea vessahätä? Tässä helppo pikavinkki, miten helpotat oloasi

Lähde: Cosmopolitan

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja