Espoossa ex-kumppaninsa murhasta syytetty urheiluhieroja passitettiin mielentilatutkimukseen – löi naista yli 30 kertaa veitsellä

Ex-naisystävänsä tappanut Harri Puhjo puhui oikeudessa niin hiljaa, että tuomari joutui puuttumaan kerta toisensa jälkeen –"Olen rauhallinen mies" 5:14
MTV raportoi aiemmin oikeudenkäynnin ensimmäisestä päivästä. Katso lähetys yltä.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus antoi tänään välituomion Haukilahden henkirikoksesta, joka tapahtui helmikuussa. Murhasta syytetty, kehonrakentajapiireissä tunnettu hieroja Harri Puhjo, lähetettiin oikeuden päätöksellä mielentilatutkimukseen. Puhjo kiistää murhan, mutta hän on myöntänyt puukottaneensa ex-naisystävänsä hengiltä.

Syyttäjä vaatii vuonna 1963 syntyneelle Harri Puhjolle elinkautista vankeusrangaistusta murhasta, vainoamisesta, laittomasta uhkauksesta ja lähestymiskiellon rikkomisesta.

Oikeus ei ottanut vielä kantaa siihen, mihin rikoksiin Puhjo on syyllistynyt. Rikosnimikkeet ratkaistaan sen jälkeen, kun Puhjon mielentilatutkimus on valmistunut. Puhjo itse vaati päästä mielentilatutkimukseen. Syyttäjä piti sitä tarpeettomana, mutta jätti asian käräjäoikeuden harkittavaksi.

Löi veitsellä yli 30 kertaa

Henkirikoksen uhriksi joutunut kolmekymppinen nainen löydettiin kuolleena Espoon Haukilahdessa sijaitsevasta kerrostalosta aamupäivällä viime helmikuussa. Syyttäjän mukaan Puhjo oli vainonnut naista, joka oli hänen entinen seurustelukumppaninsa, noin vuoden ajan ennen henkirikosta. 

21. helmikuuta 2022 Puhjo meni naisen asunnon läheisyyteen ja odotti siellä, että nainen lähtisi töihin. Puhjolla oli mukanaan veitsiä, nyrkkirauta ja vasara. Hän odotti naista tunnin ja 20 minuuttia.

Kun nainen oli tullut ulos asunnostaan, Puhjo puukotti naisen kuoliaaksi veitsellä. Teko tapahtui kerrostalon rappukäytävässä. Nainen yritti paeta Puhjoa, mutta mies seurasi ja jatkoi väkivaltaa.

Teko päättyi vasta, kun ulkopuolinen henkilö tuli puolustamaan naista ja löi Puhjoa metallisella kävelykepillä selkään.

Syytteen mukaan Puhjo surmasi naisen lyömällä tätä veitsellä yli 30 kertaa muun muassa kasvoihin, kaulaan ja ylävartaloon sekä muualle kehoon. Oikeus katsoi tämän riidattomaksi.

Uhri kuoli noin 15 minuutin kuluttua lyönneistä saamiinsa vammoihin.

Puhjo oli määrätty toukokuussa 2021 lähestymiskieltoon uhria kohtaan.

Henkirikospäivän iltapäivänä Puhjon oli määrä aloittaa aiemmin määrätyn vankeusrangaistuksen suorittaminen. Puhjo itse kertoi halunneensa keskustella ex-naisystävänsä kanssa ennen vankilaan menoa. Puhjo kiisti, että hänen tarkoituksensa oli tappaa nainen. Hänellä oli vain "pimentynyt" eikä hän muista juuri mitään rappukäytävän tapahtumista.

Taustalla vakava seksuaalirikos ja toinenkin lähestymiskielto

Henkirikoksen uhriksi joutunut nainen ei ole ensimmäinen, jota miehen uskotaan piinanneen. Puhjo oli määrätty lähestymiskieltoon myös toista naista kohtaan.

Lisäksi hänen taustallaan on vakava seksuaalirikos, jonka uhri oli alle 18-vuotias.

Puhjo sai viime vuoden lopulla hovioikeudessa tuomion raiskauksesta ja pakottamisesta seksuaaliseen tekoon. Hänet määrättiin kahden vuoden ehdottomaan vankeuteen.

Uhri kertoi oikeudessa, että Puhjo oli lähestynyt häntä kuntosalilla ja suositellut hänelle hierontaa. Rikokset tapahtuivat näissä yhteyksissä.

Helmikuussa tapahtunut henkirikos tapahtui, kun Puhjo odotti rangaistuksen käytäntöönpanoa.

Lue myös:

    Uusimmat