MTV:n Rikostoimittajat: Haukilahden henkirikos on surullinen esimerkki lähestymiskieltojen puutteista

MTV Rikostoimittajat ja viikon puhutuimmat rikosaiheet 10:28
MTV:n rikostoimittajat ruotivat Uutisaamussa tänään muun muassa Haukilahden rajua henkirikosta ja lähestymiskieltoja. Katso keskustelu yltä.

MTV:n Uutisaamun Rikostoimittajat-osiossa käsiteltiin tänään Haukilahden henkirikosta, tehottomia lähestymiskieltoja sekä Kuusamon Suurpetokeskuksen rikostutkintaa.

Uutisaamun Rikostoimittajat-osiossa käydään läpi viikon mielenkiintoisimpia puheenaiheita rikos- ja oikeusjuttujen saralta. Studiossa keskustelemassa on vaihtuva joukko MTV Uutisten rikostoimittajia. Rikostoimittajat kokoontuvat ruutuun kerran viikossa.

Tällä viikolla studioon saapuivat jälleen rikostoimittajat Pekka Lehtinen ja Eetu Ruonakoski.

Studiossa puhuttiin muun muassa eilen alkaneesta oikeudenkäynnistä, jossa urheiluhieroja Harri Puhjolle vaaditaan elinkautista vankeutta murhasta. Puhjo surmasi entisen naisystävänsä tämän kotitalon rappukäytävässä viime helmikuussa.

Rikostoimittajat kommentoivat Uutisaamussa, että tapaus on surullinen esimerkki lähestymiskieltojen puutteista.

Puhjo oli määrätty lähestymiskieltoon naista kohtaan. Se ei kuitenkaan estänyt henkirikosta, eikä myöskään naiseen kohdistunutta häiriköintiä, joka syyttäjän mukaan jatkui jopa vuoden ennen naisen surmaa.

Uutisaamussa puitiin myös Kuusamon Suurpetokeskuksesta aloitettua rikostutkintaa, jossa nimikkeenä on törkeä eläinsuojelurikos.

Katso alta: Tämä Kuusamon Suurpetokeskuksen esitutkinnasta tiedetään

Poliisi tutkii Kuusamon Suurpetokeskusta – tämä tutkinnasta tiedetään 1:18

Huomenta Suomi nähdään MTV3-kanavalla joka arkiaamu kello 6.25-9.30 välisenä aikana. 

Viikonloppuisin Huomenta Suomi nähdään kello 9-12. 

Ohjelma on katsottavissa myös MTV Katsomossa ja MTV Uutiset Livessä

Rikostoimittaja Pekka Lehtinen kommentoi, että epäilty rikosnimike on kova, sillä törkeästä eläinsuojelurikoksesta voidaan tuomita ainoastaan vankeutta, minimissään neljä kuukautta ja pisimmillään neljä vuotta.

Katso koko keskustelu artikkelin yläpuolelta. 

Lue myös:

    Uusimmat