Espoon murha tehtiin teräaseella uhrin kotitalon rappukäytävässä – sivullinen pyrki auttamaan uhria, tekijä yhä kateissa

MTV Uutisten tietojen mukaan Espoon Haukilahdessa maanantaiaamuna surmattu noin 30-vuotias nainen joutui julman henkirikoksen uhriksi kotitalonsa rappukäytävässä.

– Voin vahvistaa tämän, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Matti Högman sanoo MTV Uutisille.

Murhasta epäilty Harri Puhjo on edelleen karkuteillä. Poliisi julkaisi miehen kuvan maanantaina.

Epäilty oli määrätty uhria koskevaan lähestymiskieltoon. Mies oli jo useasti aiemmin käynyt uhriin käsiksi ja uhannut tappamisella. Hän tunsi uhrin kehonrakennusharrastuksen kautta.

MTV Uutisten tietojen mukaan epäilty hyökkäsi maanantaina uhrin kimppuun rappukäytävässä, kun tämä oli poistumassa asunnostaan. Epäilty surmasi naisen teräaseella.

Sivullinen oli pyrkinyt tilanteeseen auttamaan uhria ja yritti viedä hänet turvaan asuntoonsa, mutta mitään ei ollut enää tehtävissä naisen pelastamiseksi.

Tutkinnanjohtaja Högmanin mukaan henkirikosta tutkitaan murhana sekä suunnitelmallisuuden että erityisen raakuuden takia.

Poliisi pyytää ihmisiltä edelleen havaintoja teosta epäillystä Harri Puhjosta joko hätänumeroon 112, poliisin vihjenumeroon tai sähköpostiin vihjeet.lansi-uusimaa@poliisi.fi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja