Espoon lähestymiskieltosurma: Ex-kumppaninsa murhasta epäiltyä urheiluhierojaa kuulusteltu – ”On kertonut tapahtumista”

Espoon Haukilahden murhasta epäilty Harri Puhjo määrättiin tutkintavankeuteen Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa perjantaina. Poliisin mukaan miestä on sittemmin kuulusteltu, ja hän on kertonut rikosepäilyihin johtaneista tapahtumista.

Miehen epäillään surmanneen noin 30-vuotiaan naisen tämän asunnolla Espoon Haukilahdessa maanantaina 21. helmikuuta. Uhri oli miehen entinen seurustelukumppani. Mies oli määrätty naista vastaan lähestymiskieltoon.

Tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Matti Högman Länsi-Uudenmaan poliisista kertoo, että poliisi on nyt päässyt kuulustelemaan epäiltyä.

– Hän on kertonut tapahtumista, Högman summaa.

Poliisi ei ota kantaa siihen, onko mies esimerkiksi myöntänyt henkirikoksen. Högman ei myöskään avaa henkirikoksen mahdollisia motiiveja.

Niin ikään poliisi vaikenee siitä, miten henkirikoksen uskotaan tarkalleen tapahtuneen.

"Vakaasti harkittu ja erityisen raaka ja julma teko"

Aiemmin on kerrottu, että miehen uskotaan hyökänneen naisen kimppuun tämän kotitalon rappukäytävässä. Miehen on kerrottu käyttäneen teräasetta.

Sivullinen oli pyrkinyt auttamaan naista ja vienyt tämän turvaan asuntoonsa, mutta mitään ei enää tuossa vaiheessa ollut tehtävissä naisen pelastamiseksi.

Tarkemmin Högman ei halua tapahtumia vielä avata.

– Ne ovat sellaisia tutkinnan ytimessä olevia seikkoja, joita ei ryhdytä avaamaan tutkinnan ollessa kesken.

Poliisi on tutkinut henkirikosta murhana. Högman selittää kovaa rikosnimikettä sillä, että poliisin näkemyksen mukaan teko oli vakaasti harkittu ja erityisen raaka ja julma.

Syytteen nostamisen määräpäivä on jutussa 1. päivä kesäkuuta.

Tuomittiin seksuaalirikoksista 2 vuoden vankeuteen

Henkirikoksen uhriksi joutunut nainen ei ole ensimmäinen nainen, jota murhasta epäillyn miehen uskotaan piinaanneen. Kyseisen naisen lisäksi murhasta epäilty Harri Puhjo oli määrätty lähestymiskieltoon myös toisen naisen kohdalla. 

Lisäksi miehen taustalla on kova seksuaalirikos.

Puhjo tuomittiin viime vuoden loppupuolella Helsingin hovioikeudessa raiskauksesta ja pakottamisesta seksuaaliseen tekoon. Hänet määrättiin kahden vuoden ehdottomaan vankeuteen. 

Seksuaalirikosten uhriksi joutunut nuori nainen oli tekojen aikaan alaikäinen. Hän kertoi miehen lähestyneen häntä kuntosalilla ja suositelleen hänelle hierontaa. Mies oli urheiluhieroja. Seksuaalirikokset tapahtuivat näissä yhteyksissä.

Nyt epäillyn henkirikoksen aikaan Puhjo odotti rangaistuksen käytäntöönpanoa. 

Lue myös:

    Uusimmat