Espoon Suurpellon murhasta vangittava mies uhkaili poliisia jengiliivit päällään – "En ole koskaan poliisille tehnyt pahaa, mutta tällä kertaa teen"

7:21
Näin MTV Uutisten rikostoimittaja Ville Eklund arvoi Suurpellon tapahtumien oikeudenkäyntiä MTV Uutiset Livelle.

Toinen Espoon Suurpellon murhasta epäilty mies on aiemmin uhkaillut poliisia Helvetin enkeleiden liivit päällään.

Tapaus sattui Inarissa heinäkuussa 2013. Noin kello viiden aikaan yöllä poliisi oli ottamassa miestä kiinni pahoinpitelystä epäiltynä. Mies oli kuitenkin pyrkinyt pois tilanteesta, jolloin poliisi käytti raskasrakenteiseen mieheen kaasusumutinta. Poliisimies oli tuntenut fyysisesti vahvaksi kuvaillun miehen entuudestaan, ja tiesi tämän harrastavan vapaaottelua. Miehellä on väkivaltataustaa.

Mies oli saatu raudoitettua ja kuljetettua poliisiautolla asemalle. Poliisilaitoksen piha-alueella ja sisätiloissa mies kuitenkin esitti pettymyksenä poliisin toimintaan aggressiivisella tavalla. Tuomion mukaan hän oli todennut "en ole koskaan poliisille tehnyt pahaa, mutta tällä kertaa teen" ja "se joka minua kaasutti saa kokea minun kostoni, aivan varmasti."

Poliisi pelkäsi kostoa

Poliisimies oli kokenut uhkauksen todeksi, koska miehen taustalla on Helvetin enkelit -rikollisjärjestö, jonka liivejä hän kiinniottohetkellä kantoi. Miehen kerrottiin tuomiossa olevan Helvetin enkeleiden Helsingin-osaston jäsen.

Oikeudessa kuultiin järjestäytyneeseen rikollisuuteen perehtynyttä keskusrikospoliisin asiantuntijaa, joka kertoi, että järjestön liiveihin pukeutuneen ryhmän jäsenen kannanottojen taustalla on koko järjestön edustama väkivalta ja uhka.

Uhkauksen kohteeksi joutunut poliisi kertoi pelänneensä miehen tulevan joukolla kostamaan kaasusumuttimen käytön. Poliisimies oli tämän vuoksi suojannut myöhemmin henkilötietojaan.

Asian käsittely eteni lopulta hovioikeuteen asti, jossa mies tuomittiin virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta, laittomasta uhkauksesta ja niskoittelusta poliisia vastaan. Mies tuomittiin kuuden kuukauden ehdolliseen vankeuteen ja 50 päiväsakon rangaistukseen.

Nyt epäiltynä murhasta

Vuonna 1980 syntynyt mies on toisen samana vuonna syntyneen miehen kanssa epäiltynä Espoon Suurpellossa tapahtuneesta murhasta, jossa 1995 syntynyt mies ammuttiin julkisella paikalla.

Kumpikin mies on MTV Uutisten tietojen mukaan kytköksissä Helvetin enkeleihin, ja keskusrikospoliisi epäilee asiaan liittyvän järjestäytynyttä rikollisuutta.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja