Espoon Blues voitti jääkiekon Suomen mestaruuden – "Silvonen oli onneksi liekeissä"

Blues saavutti seurahistoriansa 14:nnen naisten jääkiekkomestaruuden, kun se löi kolmannessa loppuottelussa Ilveksen 4–2. Bluesin kapteeni Minttu Tuominen viimeisteli ratkaisufinaalissa kaksi maalia.

–  Ihan huikea fiilis. Meidän loistava ja laaja materiaali ratkaisi tämän, Tuominen hehkutti.

Torstaisen taistelun alkua hallitsi Ilves, mutta maalinteko tökki. Bluesin puolustaja ja kapteeni Tuominen avasi noustuaan maalille hanat kahdeksannella minuutilla, ja jo toisen erän alussa kotijoukkueen karuksi mitattiin 3–0-johto.

–  Aika vaikeaksi peli meni, kun oli jäljellä niin paljon aikaa, Tuominen puntaroi.

Ilves vaihtoi maalivahdikseen Anni Keisalan tilalle Camilla Kortesniemen. Vierasjoukkue saikin uutta puhtia nousten 3–2-tilanteeseen vielä toisessa erässä, mutta kolmannen jakson prässistä huolimatta Ilves ei pystynyt enää yllättämään maalivahti Jenna Silvosta.

–  Todella jännäksi meni, mutta Silvonen oli onneksi aivan liekeissä. Pudotuspelit ja koko kausi on ollut häneltä mahtava, Tuominen suitsutti.

Reitti, saavutuksia ja tavoite

Blues eteni väkevästi kultaan, sillä se vei nimiinsä kaikki kolme finaalia. Finaalien yhteismaalieroksi muodostui 15–5.

Blues lähti pudotuspeleihin voittamalla kolme viimeistä ylemmän loppusarjan otteluaan. Sitä ennen se oli tammikuun puolivälissä hävinnyt jopa kahdesti Ilvekselle viikon sisällä.

KalPan espoolaiset peittosivat välierissä voitoin 3–0, joten Blues voitti kautensa päätteeksi yhdeksän perättäistä peliä.

–  Kuvaa hyvin sitä, että olemme henkisesti vahva joukkue, kun voitamme kaikki ottelut pudotuspeleissä, Tuominen kehui.

Dynastiamainen Blues on voittanut kaikki mestaruutensa tiiviissä syklissä, sillä ensimmäisensä se saavutti vuonna 1999 ja tuoreinta edeltäneen 2015.

Tuomisella kultamitaleita on nyt kuusi.

Maajoukkuepaidassa Tuominen, 28, on saavuttanut kaksi olympia- ja kolme MM-pronssia.

Espoossa 4.–14. huhtikuuta pelattavat MM-kisat ovatkin hänen tuleva maalinsa. Seuraava maajoukkueleiritys alkaa ensi maanantaina.

–  Nyt juhlitaan, mutta pian katseet on siinä, jos kausi jatkuu. Tavoitteena on, että pääsisi sitä toistakin pokaalia (MM-pokaalia) nostelemaan, Tuominen paljasti.