Espoo varoittaa: Kaupungin nimissä levitetty disinformaatiota koronarajoituksista – myös kouluissa rokotevastaista uhkailua

Espoon kaupungin nimissä on levitelty tarkoituksella harhaanjohtavaa tietoa koronarajoituksista tapahtumien järjestäjille, kaupunki tiedottaa.

Kaupungin turvallisuusjohtajan Petri Häkkisen mukaan Espoon kaupungin nimissä laitettu sähköposti on tullut Gmail-osoitteessa. Viestin sisältö on koskenut koronarajoituksia.

– Kehotan ihmisiä varovaisuuteen. On erittäin ikävää, että tällaista disinformaatiota eli tarkoituksellisesti harhaanjohtavaa tietoa levitetään jälleen. Jos et ole aivan varma, että kyseessä on virallinen viranomaisten ohjeistus, älä ainakaan jaa sitä eteenpäin, Häkkinen varoittaa kaupungin tiedotteessa.

Kaupunki muistuttaa, että virallinen viestintä tapahtuu aina espoo.fi tai opetus.espoo.fi -loppuisista sähköpostiosoitteista.

Harhaanjohtava sähköposti on lähetetty ainakin talviurheilukilpailujen järjestäjille. Kaupunki muistuttaa tiedotteessa, että ulkotapahtumia ei ole rajoitusten nojalla kielletty.

Kouluja uhkailtu oikeustoimilla

Lisäksi Espoossa on esiintynyt rokotevastaista uhkailua, jota on kohdistettu ainakin joihinkin kouluihin. Viesteissä kielletään lasten rokotus sekä maskin ja käsidesin käyttö oikeustoimien uhalla.

Kaupunki muistuttaa, ettei ketään rokoteta väkisin eikä koronarokotuksia toteuteta tällä hetkellä Espoossa kouluissa vaan rokotuspisteillä. Uhkailu ei ole hyväksyttävää, turvallisuusjohtaja vetoaa. Kaupunki noudattaa virallisia ohjeistuksia koronaviruksen torjunnassa.

– Emme hyväksy henkilöstöömme kohdistuvaa painostusta missään muodossa. Olemme työnantajana vastuussa henkilöstömme työhyvinvoinnista. Tarvittaessa ilmoitamme matalalla kynnyksellä poliisille painostuksesta ja asiattomasta toiminnasta henkilöstöämme kohtaan, turvallisuusjohtaja Häkkinen sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat